Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Πανελλήνιες 2021: Δικαιούχοι συμμετοχής στα Ειδικά Μαθήματα (ΑΠΟΦΑΣΗ)

Πανελλήνιες 2021: Δικαιούχοι συμμετοχής στα Ειδικά Μαθήματα (ΑΠΟΦΑΣΗ)

Πανελλήνιες 2021: Τα «Φοιτητικά Νέα», το μέσο ενημέρωσης που χρειάζεσαι σε καθημερινή βάση μέχρι ως "Υποψήφιος Φοιτητής" για την ενημέρωση σου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις μέσα από την εξειδικευμένη κατηγορία «Πανελλήνιες 2021» σε ενημερώνουν πώς απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προβλέπει την τροποποίηση του άρθρου 4 της υπό στοιχεία Φ.253/128314/Β6/2002 (Β’ 1538) υπουργικής απόφασης.

Ξεκίνησε η υποβολή Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές 2021 (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ)


Τι ορίζει η απόφαση:

Άρθρο 4

Δικαιούχοι συμμετοχής στις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.

Χρόνος και τόπος υποβολής αίτησης

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων έχουν οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα Τμήματα των Πανεπιστημίων και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.Τ.Ε.), για τα οποία απαιτείται εξέταση σε ειδικά μαθήματα και οι οποίοι δικαιούνται να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ αντίστοιχα.

Οι ως άνω υποψήφιοι (μαθητές τελευταίας τάξης ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ ή απόφοιτοι) δηλώνουν τα ειδικά μαθήματα στα οποία επιθυμούν να εξεταστούν στην Αίτηση-Δήλωση που υποβάλλουν για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του έτους διεξαγωγής των εξετάσεων.

Ο χρόνος, ο τόπος και η διαδικασία δήλωσης των ειδικών μαθημάτων καθορίζεται στις αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις Αίτησης - Δήλωσης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Τι ίσχυε μέχρι σήμερα:

Άρθρο 4 

Δικαιούχοι συμμετοχής στις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων Χρόνος και τόπος υποβολής αίτησης

1. Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων και για όσα από αυτά δήλωσαν ότι επιθυμούν να εξετασθούν έχουν:

α. οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Ενιαίων Λυκείων ημερήσιων και εσπερινών και οι κάτοχοι απολυτηρίου τίτλου σπουδών Ενιαίου Λυκείου ή άλλου αντίστοιχου σχολείου Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπέβαλαν την αίτηση της παραγράφου 2 του άρθρου αυτού και

β. οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα τμήματα των Τ.Ε.Ι, και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης (Σ.Τ.Ε.) απόφοιτοι του Β' κύκλου των Τ.Ε.Ε. που έχουν δηλώσει συμμετοχή σε εξέταση ειδικού μαθήματος στο μηχανογραφικό τους δελτίο σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά.

2. Οι μαθητές της τελευταίας τάξης Ενιαίου Λυκείου ημερήσιου ή Εσπερινού και οι κάτοχοι απολυτηρίου τίτλου Ενιαίου Λυκείου ή άλλου τύπου Λυκείου ή Σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην εξέταση των ειδικών μαθημάτων υποβάλλουν σχετική αίτηση δήλωση από 1 έως 10 Φεβρουαρίου του έτους διεξαγωγής των εξετάσεων.

Προκειμένου για μαθητές η αίτηση δήλωση υποβάλλεται στο Λύκειο που φοιτούν και προκειμένου για αποφοίτους στο Λύκειο που υπέβαλαν την αίτηση συμμετοχής τους στις εξετάσεις των μαθημάτων της τελευταίας τάξης του Ενιαίου Λυκείου που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο.

Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 μπορείτε να την δείτε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2021.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr