Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Νέες ρυθμίσεις για τις Πανελλήνιες 2017

Νέες ρυθμίσεις για τις Πανελλήνιες 2017

Σειρά ρυθμίσεων για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2017 περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας που υπερψηφίστηκε χθες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια.

Την σελίδα για την ενημέρωση των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 μπορείτε να την δείτε εδώ.


Οι ρυθμίσεις αυτές ορίζουν και τον χαρακτήρα του νομοσχεδίου ως επείγοντος αφού μέσα στις επόμενες ημέρες από την ψήφισή τους οι υποψήφιοι πρέπει να δηλώσουν αίτηση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Φέτος, οι Πανελλήνιες 2017 ξεκινούν 6 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και το πιθανότερο 8 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια.

Αναλυτικά οι ρυθμίσεις

 • Δυνατότητα να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2017 με τους υποψηφίους των ημερήσιων ΕΠΑΛ ή με το ειδικό ποσοστό θέσεων εισαγωγής 1% θα έχουν οι κάτοχοι απολυτηρίων των εσπερινών ΕΠΑΛ σύμφωνα με το σχέδιο νόμου για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας. Πρόκειται για παλιότερη ρύθμιση που επανέρχεται και εξισώνει τις ευκαιρίες πρόσβασης στην Τριτοβάθμια για τους αποφοίτους της συγκεκριμένης κατηγορίας.

• Ακόμη για τα ΕΠΑΛ, θεσμοθετείται η συγκρότηση κοινής ομάδας τμημάτων σχολών ΤΕΙ, Στρατιωτικών Σχολών, Αστυνομικών Σχολών και Ακαδημαϊκών Εμπορικού Ναυτικού καθώς και ομάδας τμημάτων για τα πανεπιστήμια στις οποίες θα έχουν πρόσβαση οι απόφοιτοί τους ανεξάρτητα από τον τομέα που επέλεξαν στο Λύκειο.

• Ρυθμίζεται ενιαία και οριστικά το δικαιώμα διεκδίκησης του 10% των θέσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια μόνο με κατάθεση μηχανογραφικού το επόμενο ή μεθεπόμενο έτος από τη συμμετοχή του ενδιαφερόμενου υποψηφίου στις Πανελλαδικές.

• Προστίθενται νέες κατηγορίες υποψηφίων που εισάγονται χωρίς εξετάσεις στα ΑΕΙ σε ποσοστό 5% καθ υπέρβασιν του αριθμού εισακτέων

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2017

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr