Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Σε «καραντίνα» εννέα φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών

Σε «καραντίνα» εννέα φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών

Εννέα φοιτητές νοσηλευτικής ήταν στην ομάδα των φοιτητών την Καθαρά Δευτέρα στο νοσοκομείο του Ρίου και δυο εξ αυτών ήρθαν σε επαφή με τον 66χρονο καθώς κλήθηκαν να του βάλουν πεταλούδα και ορό. Οι φοιτητές είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, έξαλλοι είναι οι γονείς τους, καθώς όπως δηλώνουν, οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου τμήματος του νοσοκομείου, τους έστειλαν να αντιμετωπίσουν εμπύρετο περιστατικό, το οποίο μάλιστα είχε ενημερώσει ότι προέρχεται από ταξίδι στην Αίγυπτο και το Ισραήλ.


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!

Να υπενθυμίσουμε, ότι ο 66χρονος με το που αφίχθη στο νοσοκομείο, νοσηλεύτηκε αρχικά στην βραχεία, στη συνέχεια στην παθολογική και την Τετάρτη, μόλις χθες, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Αναστολή Κλινικής Άσκησης για τους φοιτητές Νοσηλευτικής

«Μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στο ΠΓΝ της Πάτρας και μέχρι να γίνει η επιδημιολογική ιχνηλάτηση του περιστατικού αναστέλλονται οι κλινικές ασκήσεις όλων των εξαμήνων του τμήματος την Πέμπτη 5/3  και Παρασκευή 6/3.» τονίζει ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών Νίκος Στεφανόπουλος.

Αναστάλθηκε η λειτουργία του Παν. Πατρών

Προς τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Προέδρου της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και Ειδικών Λοιμωξιολόγων για το νέο Κορωνοϊό Καθηγητή ΕΚΠΑ κ. Τσιόδρα, σας ενημερώνουμε:

Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη Λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό, αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση η λήψη εκτάκτων προληπτικών μέτρων στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που αφορούν στην πιθανότητα τοπικής μετάδοσης του ιού στην περιοχή.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων, καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων (θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία), για την περίοδο 5 έως 6 Μαρτίου 2020.

Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν εντός του επόμενου 48ώρου.

Η Πρύτανις

Καθηγήτρια Βενετσάνα Ε. Κυριαζοπούλου

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr