Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Πως θα διαμορφωθούν οι χρηματοδοτήσεις των Μεταπτυχιακών από το Υπουργείο Παιδείας

Πως θα διαμορφωθούν οι χρηματοδοτήσεις των Μεταπτυχιακών από το Υπουργείο Παιδείας

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στη διάρκεια της 85ης Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, που πραγματοποιήθηκε από 5-8 Σεπτεμβρίου 2017 που ολοκληρώθηκε, στα Καλάβρυτα ανακοίνωσε τα εξής:

Τα Τμήματα των ΑΕΙ θα ενισχυθούν, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΠΕΘ, με "έργα εκσυγχρονισμού των αμιγώς ακαδημαϊκών υποδομών" τους. Τα έργα αυτά μπορεί θα αφορούν παρεμβάσεις αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών, του σχετικού λειτουργικού του εκπαιδευτικού εξοπλισμού και κάθε άλλη δαπάνη η κάλυψη της οποίας προβλέπεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ο προϋπολογισμός έργου του κάθε Τμήματος θα ανέρχεται σε 20.000 €. Μεταξύ των κριτηρίων για την ένταξη των πράξεων είναι η επιλεξιμότητα και η ωριμότητα των προτεινόμενων έργων καθώς και η δυνατότητα άμεσης υλοποίησης αυτών. 


Επιπλέον των ανωτέρω, και τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων ΑΕΙ θα ενισχυθούν εκτάκτως με επιπλέον χρηματοδότηση από το ΠΜΣ του ΥΠΠΕΘ. Ο προϋπολογισμός της χρηματοδότησης ανά ΠΜΣ  διαμορφώνεται ως εξής. 

  • ΠΜΣ με μηδενικά τέλη φοίτησης χρηματοδοτούνται με το ποσό των 10.000€
  • ΠΜΣ με τέλη φοίτησης μέχρι 1.000€ χρηματοδοτούνται με το ποσό των 5.000€
  • ΠΜΣ με τέλη φοίτησης από 1.001€ μέχρι 3.000€ χρηματοδοτούνται με το ποσό των 2.500€

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr