Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Στη Βουλή η απόδοση συνάφειας Μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Στη Βουλή η απόδοση συνάφειας Μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Στη Βουλή έφθασε το θέμα σχετικά με τα ζητήματα απόδοσης συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό για τα σχολικά έτη 2016-2017 και 2017-2018.

Τέσσερις βουλευτές της ΝΔ οι κκ Κέλλας, Κεραμέως, Ανδριανός, Αντωνίου ζητούν μεταξύ των άλλων να μάθουν τι άλλαξε ώστε μεταπτυχιακά-διδακτορικά που το 2016-17 δεν πήραν συνάφεια απέκτησαν συνάφεια το 2017-2018. Παράλληλα, ζητούν να μάθουν και τις ενέργειες του Υπουργού για να διαφυλακτεί το κύρος και η αξιοπιστία των πινάκων ΕΕΠ και κατά συνέπεια και η διαδικασία πρόσληψης.

Στο κείμενό τους οι βουλευτές αναφέρουν ότι έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στην Εκπαιδευτική Κοινότητα αναφορικά με την απόδοση συνάφειας των Μεταπτυχιακών Τίτλων του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού. Συγχρόνως γεννιούνται ερωτηματικά σχετικά με τις ενέργειες της Επιτροπής Χορήγησης Συναφειών Μεταπτυχιακών-Διδακτορικών Τίτλων του ΕΕΠ.

Συγκεκριμένα λαμβάνοντας υπόψη το υπ’ αρίθμ, 115357/Δ3/7.7.17 έγγραφο της Διεύθυνσης ΕΑΕ του Υπουργείου Παιδείας, το έγγραφο με αριθμό 122/11.7.17 της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, που απευθύνεται στον Υπουργό,  καθώς και πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα στον έντυπο αλλά και στον ηλεκτρονικό τύπο διαπιστώνεται απόδοση διαφορετικής κρίσης συνάφειας για τον ίδιο ΜΤΣ κατά το έτος 2017 σε σχέση με τη συνάφεια που αποδόθηκε το 2016.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου το όλο θέμα έχει συνέχεια καθώς αναπληρωτές εκπαιδευτικοί απέστειλαν εξώδικο στο ΙΕΠ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ