Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Νέες δηλώσεις Γαβρόγλου για τα master στους 5ετείς κύκλους σπουδών

Νέες δηλώσεις Γαβρόγλου για τα master στους 5ετείς κύκλους σπουδών

Νομοσχέδιο ΑΕΙ: Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής (28/07/17) δήλωσε τα εξής για τα master στους 5ετείς κύκλους σπουδών:

«Δεκαετίες τώρα πάρα πολλοί, κυρίως οι απόφοιτοι των πολυτεχνικών σχολών, ζητούσαν να εξομοιωθούν τα πτυχία τους με master. Εμείς αναγνωρίζουμε την ακαδημαϊκή αυτή ισοτιμία που γίνεται και στην Ευρώπη. Η μοριοδότηση ή το βαθμολογικό, προφανώς να γίνει. Δεν μπορεί όμως να έχει μισθολογικές επιπτώσεις. Θέλουμε να είμαστε σαφείς σε αυτό. Την συνεννόηση την έχουμε κάνει με το ΤΕΕ, έχει γίνει και στη σύνοδο των πρυτάνεων με σαφήνεια και αυτό που λέμε εμείς είναι ότι αμέσως μετά πρέπει να αρχίσει μια συζήτηση για τα επαγγελματικά δικαιώματα και των αποφοίτων των ΤΕΙ.


Υπάρχει ένα θέμα με τα επαγγελματικά δικαιώματα και εμείς για πρώτη φορά έχουμε βάλει μπροστά τις διαδικασίες που πιστεύουμε ότι θα ευοδωθούν. Αν διαφωνείτε, να πείτε με τι θέλετε να αντικατασταθούν και όχι απλώς να τις καταγγείλετε. Να πείτε τι θέλετε να γίνει για ένα πρόβλημα που εμείς το κληρονομήσαμε. Τριανταπέντε χρόνια κοινωνικό δηλητήριο για τους αποφοίτους των ΤΕΙ και τους αποφοίτους κυρίως των Μηχανικών. Και σε αυτό ζητάμε τη συνδρομή όλων και όχι την καταγγελία. Να είμαστε μαζί γιατί αν δεν είμαστε μαζί σημαίνει ότι δεν θέλετε να το λύσετε».

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε όλες τις αλλαγές που έρχονται στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr