Παράρτημα στη Γαλλία σκέφτεται να ανοίξει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Παράρτημα στη Γαλλία σκέφτεται να ανοίξει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Telegraph», οι γαλλικές αρχές έχουν αρχίσει να συζητούν με ορισμένα από τα μεγαλύτερα βρετανικά πανεπιστήμια με στόχο να τα προσελκύσουν στη χώρα. Η ίδια εφημερίδα όπως γράφει το Εθνος αναφέρει ότι αντίστοιχες συζητήσεις έχουν γίνει και με τους εκπροσώπους του πανεπιστημίου του Warwick. 

Οι γαλλικές αρχές φέρεται να διαβεβαίωσαν το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ότι ένα παράρτημα στη χώρα θα επέτρεπε στο ανώτατο ίδρυμα να λαμβάνει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση μετά την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Η βρετανική εφημερίδα τονίζει ότι εάν η συμφωνία μεταξύ του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και των γαλλικών αρχών ευδοκιμήσει τότε η κατασκευή κτιρίου και εγκαταστάσεων μπορεί να ξεκινήσουν ακόμη και το 2018. 

«Η Οξφόρδη είναι ένα διεθνές πανεπιστήμιο που καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας του προσπαθεί να παραμείνει ανοιχτό προς τον κόσμο όπως και αν μοιάζει το πολιτικό τοπίο». 

Από την πρώτη στιγμή, ακαδημαϊκοί δηλώνουν ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα είναι «καταστροφική» για τα πανεπιστήμια, καθώς θα κοπεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότησή τους. 

Περισσότερα Διεθνή Φοιτητικά Νέα ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών

https://www.foititikanea.gr