Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

Ανασχεδιάζονται, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ Ανασχεδιάζονται τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ

Ανασχεδιάζονται τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ

Μεγάλες αλλαγές φαίνεται πως ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Ο Νίκος Φίλης εγκαινιάζοντας τον Εθνικό Διάλογο στην Παιδεία την Δευτέρα αναφέρθηκε σε όλες τις μεταρρυθμίσεις που θέλει να εφαρμόσει στην Παιδεία.

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Για αρχή αλλάζουν τα έτη της υποχρεωτικής εκπαίδευσης τα οποία πλέον θα φτάνουν τα 14. Στα 14 χρόνια συμπεριλαμβάνονται το νήπιο και το προνήπιο. Μέχρι σήμερα υποχρεωτική ήταν η εκπαίδευση για όλα τα παιδιά μεταξύ των ηλικιών 6-15, δηλαδή δημοτικό και Γυμνάσιο.

Για ακόμη μία φορά, τόνισε πως θέλουν να υπάρχουν παντού ολοήμερα σχολεία ενώ εξήγγειλε και την αλλαγή της δομής του Λυκείου και της συνακόλουθης πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Την ίδια ώρα αναμένονται αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα και στο περιεχόμενο σπουδών του γενικού και του επαγγελματικού λυκείου.

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας είναι και ο ανασχεδιασμός των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, σχολών και Τμημάτων.

Διαβάστε ακόμη:

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών