Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

Αναστολή, μαθημάτων,Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, πρύτανης, ΕΜΠ Αναστολή μαθημάτων σε όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ προτείνει ο πρύτανης του ΕΜΠ

Αναστολή μαθημάτων για μια μέρα σε όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ προτείνει ο πρύτανης του ΕΜΠ

Το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης στην Ανώτατη Εκπαίδευση καταδεικνύει η πρόταση του Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ιωάννη Γκόλια, «να εισηγηθεί η Σύγκλητος του ΕΜΠ στην προσεχή Σύνοδο Πρυτάνεων, να ανασταλούν τα μαθήματα για μια ημέρα σε όλα τα Πανεπιστήμια με ταυτόχρονες συνεντεύξεις Τύπου και διαβήματα στην Πολιτεία σε σχέση με την οικτρή οικονομική κατάσταση των Ελληνικών Πανεπιστημίων».

Σε περίπτωση που αυτό δεν εγκριθεί από τη Σύνοδο, πρότεινε, το ΕΜΠ να προχωρήσει μόνο στις συγκεκριμένες ενέργειες.


Κατά τη διάρκεια της χθεσινής Συγκλήτου, όπου συζητήθηκε το θέμα του προϋπολογισμού του ΕΜΠ για το έτος 2016, ο κ. Γκόλιας, υπογράμμισε την ανάγκη «να υπάρξει έντονη διαμαρτυρία προς την Πολιτεία για άμεση αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης». Ο Πρύτανης εισηγήθηκε τακτικό προϋπολογισμό αυξημένο κατά περίπου 2 εκατομμύρια σε σχέση με τον αντίστοιχο αρχικό προϋπολογισμό του προηγούμενου έτους, επισημαίνοντας όμως, ότι «παρά την αύξηση ο τακτικός προϋπολογισμός δεν επαρκεί για να καλύψει όλες τις ανάγκες του Ιδρύματος».

Η συνεδρίαση της Συγκλήτου διεκόπη από ομάδα φοιτητών «με παράλληλη βίαια απόσπαση εγγράφων από έναν από αυτούς». Η Πρυτανεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «όλα τα θέματα όσο δύσκολα κι αν είναι πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολιτισμένο και ακαδημαϊκό τρόπο».

Διάβασε τα σημαντικότερα Φοιτητικά Νέα ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης:

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr