Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

Πανεπιστήμια,ΤΕΙ, χωρίς, βιβλιοθήκες,ψηφιακές,φοιτητές,καθηγητές,πόλη,ΕΚΠΑ,ΑΠΘ,ΕΜΠ Πανεπιστήμια και ΤΕΙ χωρίς βιβλιοθήκες!

Πανεπιστήμια και ΤΕΙ χωρίς βιβλιοθήκες!

Υπάρχουν Πανεπιστήμια και ΤΕΙ χωρίς βιβλιοθήκες; Και βέβαια υπάρχουν! Στην Ελλάδα. Όταν το έτος 2015 λέμε βιβλιοθήκες, δεν εννοούμε την ξύλινη κατασκευή με τα ράφια, που «στεγάζει» κλασσικά, αλλά ενίοτε και παρωχημένα βιβλία. Εννοούμε τις ψηφιακές βιβλιοθήκες, όπου οι καθηγητές και οι φοιτητές βρίσκουν τα προαναφερθέντα βιβλία, σύγχρονες ερευνητικές δημοσιεύσεις και τις τελευταίες εκδόσεις των αναγνωρισμένων επιστημονικών περιοδικών. Λοιπόν, εδώ και τρία χρόνια τα μέλη ΔΕΠ, αλλά και οι φοιτητές των κρατικών Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων, είναι οι μόνοι ανάμεσα στους Ευρωπαίους συναδέλφους τους που δεν έχουν πρόσβαση στις συνδρομητικές ψηφιακές βιβλιοθήκες. (εδώ)

Θα μου πείτε, «Εδώ ρε αρθρογράφε, τα νοσοκομεία δεν έχουν αναλώσιμα, τα οχήματα της αστυνομίας και άλλων κρατικών υπηρεσιών δεν έχουν χρήματα για service και συχνά ούτε για καύσιμα, οι ψηφιακές βιβλιοθήκες σε μάραναν;». Έχετε δίκιο. Δεν με πείραξαν αυτές καθαυτές. Με ενοχλεί η υποκρισία ότι όλοι μας παριστάνουμε πως δεν τρέχει τίποτε. Παριστάνουμε ότι τα πανεπιστήμια παρέχουν εκπαιδευτικό έργο, όταν αδυνατούν να έχουν την αυτονόητη πρόσβαση στη βιβλιογραφία. Με δαιμονίζει που για να βρω κάποιο άρθρο για το μεταπτυχιακό μου, «κατεβάζω» από περίεργα sites, και μετά ανταλλάσσω με τους συμφοιτητές μου citations, όπως παλιά ανταλλάσαμε χαρτάκια από γκοφρέτες. Μου φαίνεται αδιανόητο που χρησιμοποιώ (μη έχοντας άλλη λύση) τον κωδικό ενός γνωστού μου για πρόσβαση στις βιβλιοθήκες του Ανοικτού Πανεπιστημίου. Μου φαίνεται αδιανόητο εις το τετράγωνο, ότι συζητώντας το με τους καθηγητές μου, μου ζήτησαν να βρω κάποιο άρθρο και για τη δική τους έρευνα με τον ίδιο τρόπο. Μου φαίνεται απίστευτο ότι σε ορισμένα ΑΕΙ έχουν εκταμιευθεί το πρώτο οκτάμηνο 0 € (ολογράφως μηδέν ευρώ) από τον κουτσουρεμένο (κατά 75%(!) συγκριτικά με το 2009) προϋπολογισμό του 2015.


Στην αυτονόητη ερώτησή μου, πώς πληρώνονται οι μισθοί, η απάντηση ήταν απλή. Από την αρχή πληρωμών. Ωραία, παριστάνουμε ότι επειδή πληρώνονται οι μισθοί, με κάποιο μαγικό τρόπο πληρώνεται η ΔΕΗ, τα δημοτικά τέλη, οι εργολάβοι καθαρισμού, το πετρέλαιο θέρμανσης (ξύλιασα το χειμώνα στα αμφιθέατρα του ΕΚΠΑ) και οι βιβλιοθήκες.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα Φοιτητικά Νέα

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr