Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

Νέο σύστημα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ από το 201 Νέο σύστημα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ από το 2016

Νέες αλλαγές έρχονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις από το υπουργείο Παιδείας. Το νέο σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά το 2016, με την ηγεσία του υπουργείου να ξεκινά άμεσα διάλογο για το επόμενο σύστημα, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή το 2018, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Η αλλαγή αφορά το σύστημα των εξετάσεων, που καθιερώθηκε το 2013. Το σύστημα αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι μειώνει τα εξεταζόμενα μαθήματα από 6 σε 4 (άρα τον φόρτο των μαθητών και το κόστος της προετοιμασίας) αλλά και το μειονέκτημα ότι περιορίζει τον αριθμό των σχολών που μπορούν να επιλέξουν οι υποψήφιοι.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου αποφάσισε να προσθέσει ένα επιπλέον εξεταζόμενο μάθημα-«μπαλαντέρ», η εξέταση στο οποίο θα διευρύνει, με βάση τον επιστημονικό κλάδο, τις επιλογές κάθε υποψηφίου στις από 60 έως 140 σχολές. Οι λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Σύμφωνα με την εφημερίδα αυτές θα προβλέπουν:

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Τρεις κατευθύνσεις (θεωρητική, θετική, οικονομική).

Ως 5ο μάθημα θα οριστούν η Βιολογία, τα Μαθηματικά, οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, η Ιστορία. Για παράδειγμα, ένας υποψήφιος που θέλει ως πρώτο στόχο να εισαχθεί στους Χημικούς-Μηχανικούς, θα μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις σχολές υγείας (Ιατρική κ.λπ.) εξεταζόμενος -πλην της Γλώσσας, Φυσικής, Μαθηματικών και Χημείας- και στη Βιολογία.

Όλοι οι μαθητές θα πρέπει να επιλέξουν ένα 5ο μάθημα για να διδαχθούν, έστω κι αν δεν εξεταστούν σε αυτό.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών