Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Κεραμέως: Το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Columbia στην Αθήνα θα αποφέρει οφέλη και για τις δύο ακαδημαϊκές κοινότητες

Νίκη Κεραμέως: «Η λειτουργία του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης του πανεπιστημίου Columbia στη χώρα μας θα αποφέρει οφέλη και για τις δύο ακαδημαϊκές κοινότητες»

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι διαδικασίες για την ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Columbia στην Αθήνα (Athens Columbia Global Centre - ACGC).

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Διοικήσεων των ελληνικών Πανεπιστημίων, της εκτελεστικής αντιπροέδρου του Columbia Global Wafaa El-Sadr και Επικεφαλής των Σχολών του αμερικανικού ιδρύματος. Στόχος της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Columbia ήταν η συνεργασία με τα ελληνικά ΑΕΙ στο πλαίσιο της λειτουργίας του Athens Columbia Global Center (ACGC) και ειδικότερα η ανταλλαγή απόψεων για τα επιστημονικά πεδία στα οποία θα ήταν ωφέλιμη η δράση του ACGC.


Η ίδρυση Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης του κορυφαίου πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης στην Αθήνα ανακοινώθηκε κατά την επίσκεψη εκπροσώπων από 30 κορυφαία Πανεπιστήμια των ΗΠΑ στην Ελλάδα για τη συμμετοχή τους στη Σύνοδο «Φάρος 2022: Ελληνοαμερικανική Συνεργασία στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης/Pharos Summit 2022: Greek-US Collaboration in Higher Education», που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης του Columbia αναμένεται να υποδεχθεί τους πρώτους φοιτητές εντός του 2023, με στόχο να εμπλουτίσει το διδακτικό, επιστημονικό και ερευνητικό έργο που εξελίσσεται στη χώρα μας, σε ώσμωση με τα ελληνικά ΑΕΙ και την ελληνική πανεπιστημιακή κοινότητα.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, κατά την τοποθέτησή της, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι οι προσπάθειες για διεθνοποίηση των ελληνικών πανεπιστημίων παίρνουν «σάρκα και οστά», σημειώνοντας την σημασία της συνεργασίας του κορυφαίου αμερικανικού πανεπιστημιακού ιδρύματος με τα ελληνικά πανεπιστήμια. «Το Columbia βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πανεπιστημίων εξωτερικού που πρωτοστατούν στις συνεργασίες με τα εξαιρετικά δικά μας πανεπιστήμια με επτά καινούριες συνεργασίες τα τελευταία χρόνια, για παράδειγμα με το νέο διπλό πρόγραμμα σπουδών με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και τώρα με την ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης στην Αθήνα». «Πιστεύω ότι οι φοιτητές, καθηγητές, ερευνητές μας έχουν πολλά να αποκομίσουν από τη διάδραση με τους ομολόγους τους από το Columbia, όπως επίσης και οι του Columbia από την ενασχόλησή τους με το ελληνικό ακαδημαϊκό γίγνεσθαι. Είμαι βέβαιη ότι το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Columbia θα λειτουργήσει στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία, ωφελώντας αμφότερες τις ακαδημαϊκές κοινότητες», κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Οι Έλληνες Πρυτάνεις και οι Αμερικανοί Eπικεφαλής των Σχολών του Columbia εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τις επερχόμενες συνεργασίες και για τις προοπτικές που ανοίγονται για τις δύο ακαδημαϊκές κοινότητες.

Σχετικό άρθρο: Το Πανεπιστήμιο Columbia ιδρύει Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης στην Αθήνα

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr