Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Αυτή θα είναι η στολή της «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας»

Αυτή θα είναι η στολή της «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας»

Αυτή θα είναι η στολή των 1.000 αστυνομικών που θα αναλάβουν την προστασία των ΑΕΙ από παραβατικές πράξεις. Θα φορούν πράσινο μπλουζάκι και ανθρακί παντελόνι. 

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπου μεταξύ άλλων προβλέπονται και οι "ομάδες προστασίας" όπως λέγονται στα Πανεπιστήμια.


Οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ) θα στελεχώνονται από κατώτερους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικούς φρουρούς, με ειδική εκπαίδευση για την αποστολή τους στο χώρο των ΑΕΙ.

Οι αστυνομικοί που θα προσληφθούν στα ΑΕΙ δεν θα φέρουν πυροβόλα όπλα αλλά μόνο γκλομπ και ειδικά σπρέι. Όταν υπάρχουν σοβαρά περιστατικά εγκληματικότητας μέσα στα ιδρύματα θα επεμβαίνουν και οι άνδρες της ΕΛΑΣ . Θα περάσουν από συγκεκριμένη εκπαίδευση και θα διατεθούν στα ΑΕΙ ανάλογα με τις ανάγκες που θα έχουν κάθε εποχή και περίοδο. Θα έχουν πλήρη αστυνομικά καθήκοντα και ειδικές στολές.

Αυτή θα είναι η στολή τους:

Μάλιστα, η Αστυνομία προχωρά στην πρόσληψη 1.000 ειδικών φρουρών για τη φύλαξη των πανεπιστημιακών κτιρίων, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Νίκης Κεραμέως και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Επιπλέον, σε κάθε ΑΕΙ συστήνεται:

"Μονάδα Ασφάλειας και Προστασίας", η οποία υπάγεται στον/στην Πρύτανη ή αρμόδιο Αντιπρύτανη του ΑΕΙ, με σκοπό την εξασφάλιση της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας του ΑΕΙ, τη φύλαξη των υποδομών του ΑΕΙ, την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση προσωπικού και φοιτητών σε θέματα ασφάλειας, προστασίας και διαχείρισης κρίσεων σε περιπτώσεις φυσικών, τεχνολογικών, ανθρωπογενών καταστροφών και την προστασία των υποδομών και εξοπλισμού του ΑΕΙ από κάθε είδους κινδύνους.

"Επιτροπή Ασφαλείας και Προστασίας ΑΕΙ": με κύριο στόχο την κατάθεση προτάσεων για την κατάρτιση του σχεδίου ασφαλείας του ΑΕΙ και στην οποία θα συμμετέχουν και μέλη της ΟΠΠΙ.

Χρυσοχοΐδης: Η «Πανεπιστημιακή Αστυνομία» θα έχει δικαίωμα να κάνει συλλήψεις

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr