Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Πώς θα γίνουν οι κατατακτήριες εξετάσεις στα ΑΕΙ - Σε ποια Τμήματα θα αναβληθούν

ΑΕΙ: Πότε, πώς και με ποια μέτρα θα γίνουν οι κατατακτήριες εξετάσεις στα αμφιθέατρα 

Κατατακτήριες Εξετάσεις: Εξετάσεις με μάσκες και μέχρι 50 εξεταζόμενους στα αμφιθέατρα - Και αναβολή κατατακτηρίων εξετάσεων σε περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου και τέσσερα μέτρα προστασίας στις υπόλοιπες.

Οδηγίες για τη διεξαγωγή των κατατακτήριων εξετάσεων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού, που εφαρμόζονται στα ΑΕΙ γνωστοποιεί με εγκύκλιο του το υπουργείο Παιδείας.


Η εγκύκλιος που εκδόθηκε με αφορμή ερωτήματα που υποβλήθηκαν προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με το πλαίσιο διενέργειας των κατατακτήριων εξετάσεων για την εισαγωγή σε Τμήματα ή μονοτμηματικές Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, διευκρινίζονται ότι οι κατατακτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή κατόχων πτυχίου Πανεπιστημίου, Τ.Ε.Ι. ή ισότιμων προς αυτά, Α.Σ.ΠΑΙΤ.Ε, της ημεδαπής ή αλλοδαπής, τα οποία είναι αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.,καθώς και των κατόχων πτυχίων ανώτερων σχολών υπερ διετούς και διετούς κύκλου σπουδών αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλων Υπουργείων, σε Τμήματα ή μονοτμηματικές Σχολές των Α.Ε.Ι., πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, κατά τη διενέργεια των κατατακτήριων εξετάσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, εφαρμόζονται τα ακόλουθα μέτρα προστασίας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού και εξειδικεύονται ακολούθως:

1. Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης, τόσο από τους εξεταζόμενους, όσο και από τους επιτηρητές,

2. Οργάνωση των κατατακτήριων εξετάσεων με τη χρήση περισσότερων αμφιθεάτρων/αιθουσών και με ανώτατο όριο συμμετοχής έως τον αριθμό των πενήντα (50) εξεταζομένων ανά αμφιθέατρο/αίθουσα,

3. Επιμελής καθαρισμός όλων των χώρων διεξαγωγής των κατατακτήριων εξετάσεων,

4. Τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής από όλους τους συμμετέχοντες στις κατατακτήριες εξετάσεις (σχολαστικός καθαρισμός χεριών, χρήση αντισηπτικού κ.λπ.), όπως αυτά έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο Υγείας.

Επισημαίνεται από το υπουργείο Παιδείας ότι τα ως άνω μέτρα εφαρμόζονται, εφόσον οι κατατακτήριες εξετάσεις διενεργούνται για την εισαγωγή σε Τμήμα ή Σχολή Α.Ε.Ι., που εδρεύει σε περιφερειακή ενότητα που υπάγεται σε επιδημιολογικό επίπεδο χαμηλό, μέτριο ή υψηλό.

Αντιθέτως, σε περίπτωση που η περιφερειακή ενότητα, στην οποία εδρεύει το Τμήμα ή Σχολή Α.Ε.Ι.,υπάγεται σε πολύ υψηλό επιδημιολογικό επίπεδο σύμφωνα με τα οριζόμενα της ως άνω απόφασης, η διεξαγωγή των κατατακτήριων εξετάσεων αναβάλλεται προσωρινά και διοργανώνεται σε μεταγενέστερο χρόνο, όταν η περιφερειακή ενότητα υπαχθεί εκ νέου σε ένα από τα τρία πρώτα επιδημιολογικά επίπεδα (χαμηλό, μέτριο ή υψηλό).

Δεύτερο πτυχίο μέσω κατατακτηρίων – ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr