Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Νομική Αθηνών: Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για το νέο Αγγλόφωνο Μεταπτυχιακό

Διαδικτυακή Ενημερωτική Εκδήλωση για το νέο Αγγλόφωνο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Νομικής Σχολής Αθηνών (LL.M. in International and European Legal Studies)

Η Συντονιστική Επιτροπή του αγγλόφωνου μεταπτυχιακού προγράμματος  της Νομικής Σχολής Αθηνών (LL.M. in International and European Legal Studies), καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους (πτυχιούχους και επί πτυχίω φοιτητές Νομικής και άλλων συναφών ειδικοτήτων) να συμμετάσχουν σε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση, η οποία θα λάβει χώρα την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 και ώρα 11.30π.μ.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν η δομή και η φιλοσοφία του προγράμματος, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να θέσουν τυχόν απορίες.


Όσοι επιθυμούν να παραστούν μπορούν να συνδεθούν μέσω Zoom την καθορισμένη μέρα και ώρα ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο (πατώντας εδώ).

Meeting ID: 928 2356 7723

Password: 6w7FXD

Από το προσεχές ακαδημαϊκό έτος (2020-2021), η Νομική Σχολή Αθηνών προσφέρει το πρώτο αγγλόφωνο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (LL.M. in International and European Legal Studies) απευθυνόμενο σε όσους ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν είτε στο σύγχρονο ιδιωτικό δίκαιο, είτε στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πήρε σάρκα και οστά στο πλαίσιο της συνεργασίας της Νομικής Αθηνών με το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Νομικών Σχολών (European Law School Network), αποτελούμενο από 5 ακόμα διακεκριμένες Ευρωπαϊκές Νομικές Σχολές των Πανεπιστημίων Humboldt zu Berlin, King’s College London, La Sapienza Roma, Amsterdam και Cattolica Portuguesa Lisbon.

Το νέο Πρόγραμμα συγκεντρώνει στο ανθρώπινο δυναμικό του διδάσκοντες της Νομικής Σχολής από όλα τα γνωστικά πεδία της νομικής επιστήμης, ενώ προσβλέπει και στη στενή συνεργασία με διακεκριμένους ακαδημαϊκούς του Δικτύου.

Στους φοιτητές θα προσφέρεται η δυνατότητα της εξειδίκευσης στο σύγχρονο ευρωπαϊκό δίκαιο των συναλλαγών, καθώς και στο δημόσιο διεθνές και ενωσιακό δίκαιο τόσο μέσω των παραδόσεων, σεμιναρίων και διαλέξεων που θα λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα, όσο και μέσω της παρακολούθησης θερινών σχολών που θα οργανώνονται κάθε έτος σε μια Νομική Σχολή του Δικτύου. Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός του νέου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών φιλοδοξεί να δημιουργήσει νομικούς επιστήμονες, που θα συνδυάζουν τη θεωρητική με την πρακτική γνώση και θα κινούνται με ευχέρεια τόσο στο ακαδημαϊκό περιβάλλον, όσο και στο πλαίσιο ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, αλλά και στο αυξανόμενα ανταγωνιστικό περιβάλλον των σύγχρονων επιχειρήσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο iels.law.uoa.gr.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το ξενόγλωσσο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών της Νομικής Σχολής Αθηνών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr