Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Καθηγητής Ιατρικής: Εξετάζεται το κλείσιμο όλων των Πανεπιστημίων της χώρας!

Καθηγητής Ιατρικής: Εξετάζεται το κλείσιμο όλων των Πανεπιστημίων της χώρας!

Εξετάζεται το κλείσιμο Πανεπιστημίων, Σχολείων και Παιδικών Σταθμών σε όλη τη χώρα προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση κορονοϊού, δήλωσε ο καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Αθανάσιος Τσακρής.

Το ενδεχόμενο να κλείσουν προληπτικά όλα τα Πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση κορονοϊού, βρίσκεται πλέον στις σκέψεις των αρμοδίων μετά και από τη σημερινή έκρηξη κρουσμάτων Κορωνοϊού.


Με βάση τα πιο πρόσφατα δεδομένα, μετά και από την αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα μας, ο κ. Τσακρής ανέφερε χαρακτηριστικά στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας: «Όταν διαπιστωθεί έντονη εγχώρια μετάδοση, ένα από τα μέτρα που θα εκτιμηθούν θα είναι και το κλείσιμο των σχολείων. Το κλείσιμο των σχολείων έχει νόημα στην αρχή των επιδημιών και όχι στη φάση -όπως έγινε στην Ιταλία- που είναι σε μεγάλη έξαρση».

Στο ερώτημα αν είμαστε κοντά σε μια τέτοια απόφαση απάντησε ότι είναι πιθανό: «θα εκτιμηθεί όταν υπάρξουν περιστατικά που συνηγορούν στην εξάπλωση του ιού», σημειώνοντας ότι το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί πιθανόν συνολικά, σε σχολεία, πανεπιστήμια και παιδικούς σταθμούς.

«Τα σχολεία -σημείωσε- είναι εστία από την οποία εξαπλώνονται οι ιοί στην οικογένεια. Σίγουρα το μέτρο αυτό θα συνεκτιμηθεί».

Ο κ. Τσακρής εκτίμησε πως «δείχνει ότι είναι πολύ πιθανή πια η εγχώρια μετάδοση στη χώρα μας και θα πρέπει να περάσουμε στη φάση της επιβράδυνσης του επιδημικού κύματος που εξαπλώνεται στην Ευρώπη με αφετηρία την Ιταλία», σημειώνοντας ότι «υπάρχουν πολλές υποκλινικές λοιμώξεις με ήπια συμπτώματα που δεν καταγράφονται και συντελούν την μετάδοση του ιού».

Υπουργός Παιδείας: Δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για κλείσιμο όλων των Εκπαιδευτικών δομών 

Από τον Έβρο, όπου βρίσκεται σε περιοδεία στις εκπαιδευτικές δομές της περιοχής, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην εκπομπή του Mega «Live News».

Όσον αφορά στα μέτρα του υπουργείου Παιδείας για τον κορωνοϊό σε εκπαιδευτικές δομές, η κ. Κεραμέως επιβεβαίωσε ότι θα κλείσει το Πάντειο Πανεπιστήμιο για δύο μέρες για προληπτικούς λόγους.

«Οι όποιες κινήσεις γίνονται αναφορικά με αναστολή λειτουργίας σχολείων, εκπαιδευτικών μονάδων κλπ γίνονται αυστηρά μετά από συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας», σημείωσε σε άλλο σημείο της τηλεοπτικής της παρέμβασης η Νίκη Κεραμέως.

Είπε πάντως ότι «όλα τα σενάρια» είναι ανοιχτά, ενώ το υπουργείο Παιδείας ακολουθεί πάντα τις συστάσεις του ΕΟΔΥ όσον αφορά στο κλείσιμο των σχολείων.

Για τα 28 σχολεία που έχουν ήδη αναστείλει τη λειτουργία τους, τόνισε ότι το κλείσιμο αυτό διαρκεί 14 μέρες από τότε που εμφανίστηκε το πρώτο ύποπτο κρούσμα στο εκάστοτε σχολείο. Πρόσθεσε ότι οι μαθητές που είναι σε καραντίνα σπίτι τους λόγω του κορωνοϊού δεν θα πάρουν απουσίες. 

Τέλος, η Νίκη Κεραμέως απέκλεισε παράταση του σχολικού έτους, λέγοντας όμως ότι έχουν ληφθεί συγκεκριμένες ενέργειες για τα σχολεία που έκλεισαν οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Κλειστό το Πάντειο Πανεπιστήμιο για δύο ημέρες, για προληπτικούς λόγους, λόγω κορονοϊού

Με μία σύντομη ανακοίνωση, το Πάντειο Πανεπιστήμιο έκανε γνωστό ότι αύριο και μεθαύριο θα παραμείνει κλειστό, λόγω υποψίας κρούσματος κορωναϊού.

«Σας ενημερώνουμε ότι για προληπτικούς λόγους το πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό από 6/3 έως και 7/3», αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ η πρύτανις του πανεπιστημίου, Ισμήνη Κριάρη, η απόφαση πάρθηκε για προληπτικούς λόγους, καθώς εξετάζεται η περίπτωση κρούσματος. Πρόκειται για αλλοδαπή καθηγήτρια που συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο, αφρικανικής καταγωγής, η οποία εμφάνισε πυρετό.

Η κ. Κριάρη σημείωσε ότι μεν το πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό, ωστόσο οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στα πλαίσια συνεδρίων που διοργανώνει το Πάντειο, θα διεξαχθούν κανονικά.

Υπενθυμίζεται ακόμη, ότι ύποπτο κρούσμα κορωναϊού εξετάζεται και στο Ρέθυμνο και αφορά φοιτητή του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου με καταγωγή από την Πελοπόννησο. Η εμφάνιση του κρούσματος οδήγησε την πρυτανεία του πανεπιστημίου στην αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους επί τριήμερο, μέχρι και το Σάββατο 7 Μαρτίου.

Έκλεισαν τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο! 

Αποφασίστηκε χθες το βράδυ από το Υπουργείο Υγείας για αύριο 5 Μαρτίου και μεθαύριο 6 Μαρτίου 2020, η αναστολή λειτουργίας όλων των Πανεπιστημίων, ΙΕΚ, Κολλεγίων και Σχολείων στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου ώστε να εμποδιστεί η διασπορά του ιού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Αποφασίστηκε η λήψη έκτακτων προληπτικών μέτρων στους Νομούς Αχαϊας, Ηλείας και Ζακύνθου. Τα μέτρα περιλαμβάνουν:

Αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία για την περίοδο 5 έως 6 Μαρτίου. Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν εντός του επόμενου 48ώρου». 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr