Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Πρωθυπουργός: Μέχρι το τέλος του 2019 το νέο πλαίσιο λειτουργίας των Πανεπιστημίων

Πρωθυπουργός: Μέχρι το τέλος του 2019 το νέο πλαίσιο λειτουργίας των Πανεπιστημίων

Για το άρθρο, το οποίο δεν πέρασε από την Συνταγματική Αναθεώρηση, και θα επέτρεπε την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από τη ΔΕΘ, απαντώντας σε ερώτηση των «Νέων».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «έχω εκφράσει την προσωπική μου στεναχώρια για το ότι το άρθρο 16 δεν κρίθηκε αναθεωρητέο. Αυτή ήταν η απόφαση της Βουλής, δεν θα είναι αντικείμενο της Συνταγματικής Αναθεώρησης και αυτό είναι χαμένη ευκαιρία για τη χώρα. Όμως κοιτάμε παραπέρα, ούτως η άλλως, ακόμα και να μπορούσαμε να αναθεωρήσουμε το άρθρο 16, η προσοχή μας θα στρεφόταν στα δημόσια πανεπιστήμια».


«Στην εξωστρέφεια τους και στην δυνατότητά τους να γίνουν πόλος έλξης φοιτητών από όλο τον κόσμο, προσφέροντας ξενόγλωσσα μαθήματα και τμήματα. Θέλουμε να γίνει η Ελλάδα διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, τουλάχιστον σε τομείς που έχει πλεονεκτήματα. Είναι αδιανόητο ένας κινέζος να θέλει να σπουδάσει κλασική φιλοσοφία στην Ελλάδα, στα αγγλικά και να μην μπορεί να το κάνει» συμπλήρωσε.

«Η προσοχή μας πέφτει πάνω στα δημόσια πανεπιστήμια» επανέλαβε και κατέληξε πως «να περιμένετε μέχρι το τέλος του χρόνου ένα νέο οριζόντιο θεσμικό πλαίσιο. Για μας θα αποτελεί μια εμβληματική μεταρρύθμιση».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr