Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Πρόεδρος Αστυνομικών για Άσυλο: Οι ταραχοποιοί ίσως και με βία, θα αποχωρήσουν

Πρόεδρος Αστυνομικών για Άσυλο: Οι ταραχοποιοί ίσως και με βία, θα αποχωρήσουν

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Γρηγόρης Γερακαράκος, εξέφρασε την ικανοποίηση των αστυνομικών για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, υποστηρίζοντας η κίνηση αυτή συνάδει με το λαϊκό αίσθημα και αποσκοπεί στη στήριξη της κοινωνίας, των πολιτών και των φοιτητών. Υποστήριξε πως δεν θα πρέπει η αστυνομία να αναλάβει μόνιμο ρόλο στα πανεπιστήμια για «να παίξει τον απαρχαιωμένο ρόλο του μπαμπούλα, του βίαιου καταστολέα», αν και θα χρησιμοποιήσει βία όπου χρειαστεί.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Γ. Γερακαράκος χαιρέτησε το νομοσχέδιο για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου που φέρνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η κυβέρνηση, δηλώνοντας πως η πράξη αυτή ταυτίζεται με το λαϊκό αίσθημα  και θα λειτουργήσει για το καλό της κοινωνίας, των πολιτών και των φοιτητών.


«Ευχαριστώ την Βουλή για την πρόσκληση για να καταθέσουμε την άποψή μας για ένα κοινωνικό ζήτημα. Είναι πλέον κοινός τόπος και έχει εδραιωθεί στην πεποίθηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, ότι το λεγόμενο «πανεπιστημιακό άσυλο», αντί να προστατεύει ιδέες, κινήματα, εκφράσεις και φιλοσοφικές αντιλήψεις οποιασδήποτε απόχρωσης, περιέθαλπτε πια τους ενεργούντες παραεμπόριο, ταραχοποιούς και ασύδοτους ακραίους, που κατέστρεφαν τις περιουσίες των Πανεπιστημίων μας, δηλαδή την περιουσία και την κληρονομιά του Ελληνικού Λαού και άλλα πολλά, ενώ καμία ουσιαστικά πολιτική και φιλοσοφική ιδέα άξια προστασίας δεν γεννούσαν.

Επομένως η τροποποίηση του σχετικού νομικού πλαισίου είναι επιβεβλημένη, εξάλλου η κατάργηση του ασύλου αυτού είναι αναμενόμενη και προαναγγελθείσα. Εμείς, οι Έλληνες Αστυνομικοί τασσόμαστε με το λαϊκό αίσθημα και τις κρατούσες αντιλήψεις και υποστηρίζουμε ό,τι είναι για το καλό της κοινωνίας, των πολιτών και των φοιτητών μας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, δεν θα πρέπει να εγκατασταθεί μόνιμα η αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια τα οποία θα «καθαρίσουν» έστω και με τη βία. Δήλωσε ότι δεν πρέπει να επιβαρυνθεί περισσότερο η δουλειά της αστυνομίας και δεν θα πρέπει οι αστυνομικοί να κληθούν να παίξουν τον απαρχαιωμένο ρόλο του μπαμπούλα.

«Η εκκένωση των Πανεπιστημίων από τα κάθε είδους άσχετα με αυτά στοιχεία δεν θα πρέπει να αντικατασταθεί με «ένστολους φοιτητές». Δεν θα εγκατασταθούμε εμείς στα πανεπιστήμια, στην θέση των ταραχοποιών που απρόθυμα, ίσως και με βία, θα αποχωρήσουν. Οι ιδέες, οι επιστήμες, οι τέχνες και τα γράμματα, η εν γένει ανώτατη παιδεία, στην οποία εμείς οι Έλληνες Αστυνομικοί, τόσο πρόθυμα και μαζικά θέλουμε να μετέχουμε, προστατεύονται από μόνες τους με την ποιότητά τους, με την αληθινή αξία και υπεροχή τους, όχι με αστυνομικές παρεμβάσεις και καταδρομικές ενέργειες. Δεν θα πληρώσουμε και πάλι την ανεπάρκεια, την αναξιοκρατία και την ανικανότητα του Κράτους και των Θεσμών του αυξάνοντας την αστυνομική ύλη και αναγκάζοντας τους Αστυνομικούς σε ένα νέο, σκληρό και ιδιαίτερα άχαρο καθήκον.

Το επικίνδυνο λειτούργημά μας δεν μπορεί να επιβαρυνθεί περαιτέρω, ειδικότερα στους τόσο ευαίσθητους πανεπιστημιακούς χώρους. Το εγχείρημα είναι μεγάλο. Εάν η πολιτεία δεν καταφέρει να συνδυάσει τη λεγόμενη κατάργηση του ασύλου με την ουσιαστική αναβάθμιση των Πανεπιστημίων και την ποιοτική, αισθητική και επιστημονική μεταμόρφωσή τους, διαφυλάσσοντας όμως ταυτόχρονα την προστασία των ιδεών και των παντός είδους δημοκρατικών εκφράσεών τους, το βάρος θα είναι μεγαλύτερο, έως και δυσβάστακτο για την Ελληνική Αστυνομία. Αυτή θα κληθεί και πάλι να παίξει τον απαρχαιωμένο ρόλο του μπαμπούλα, του βίαιου καταστολέα».

Αναλυτικά το κείμενο της ομιλίας του προέδρου της ΠΟΑΣΥ

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Ευχαριστώ την Βουλή για την πρόσκληση για να καταθέσουμε την άποψή μας για ένα κοινωνικό ζήτημα. Είναι πλέον κοινός τόπος και έχει εδραιωθεί στην πεποίθηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, ότι το λεγόμενο «πανεπιστημιακό άσυλο», αντί να προστατεύει ιδέες, κινήματα, εκφράσεις και φιλοσοφικές αντιλήψεις οποιασδήποτε απόχρωσης, περιέθαλπτε πια τους ενεργούντες παραεμπόριο, ταραχοποιούς και ασύδοτους ακραίους, που κατέστρεφαν τις περιουσίες των Πανεπιστημίων μας, δηλαδή την περιουσία και την κληρονομιά του Ελληνικού Λαού και άλλα πολλά, ενώ καμία ουσιαστικά πολιτική και φιλοσοφική ιδέα άξια προστασίας δεν γεννούσαν. Επομένως η τροποποίηση του σχετικού νομικού πλαισίου είναι επιβεβλημένη, εξάλλου η κατάργηση του ασύλου αυτού είναι αναμενόμενη και προαναγγελθείσα.

Εμείς, οι Έλληνες Αστυνομικοί τασσόμαστε με το λαϊκό αίσθημα και τις κρατούσες αντιλήψεις και υποστηρίζουμε ό,τι είναι για το καλό της κοινωνίας, των πολιτών και των φοιτητών μας.

Προσοχή όμως!

Η εκκένωση των Πανεπιστημίων από τα κάθε είδους άσχετα με αυτά στοιχεία δεν θα πρέπει να αντικατασταθεί με «ένστολους φοιτητές»! Δεν θα εγκατασταθούμε εμείς στα πανεπιστήμια, στην θέση των ταραχοποιών που απρόθυμα, ίσως και με βία, θα αποχωρήσουν! Οι ιδέες, οι επιστήμες, οι τέχνες και τα γράμματα, η εν γένει ανώτατη παιδεία, στην οποία εμείς οι Έλληνες Αστυνομικοί, τόσο πρόθυμα και μαζικά θέλουμε να μετέχουμε, προστατεύονται από μόνες τους με την ποιότητά τους, με την αληθινή αξία και υπεροχή τους, όχι με αστυνομικές παρεμβάσεις και καταδρομικές ενέργειες! Δεν θα πληρώσουμε και πάλι την ανεπάρκεια, την αναξιοκρατία και την ανικανότητα του Κράτους και των Θεσμών του αυξάνοντας την αστυνομική ύλη και αναγκάζοντας τους Αστυνομικούς σε ένα νέο, σκληρό και ιδιαίτερα άχαρο καθήκον.

Το επικίνδυνο λειτούργημά μας δεν μπορεί να επιβαρυνθεί περαιτέρω, ειδικότερα στους τόσο ευαίσθητους πανεπιστημιακούς χώρους. Το εγχείρημα είναι μεγάλο. Εάν η πολιτεία δεν καταφέρει να συνδυάσει τη λεγόμενη κατάργηση του ασύλου με την ουσιαστική αναβάθμιση των Πανεπιστημίων και την ποιοτική, αισθητική και επιστημονική μεταμόρφωσή τους, διαφυλάσσοντας όμως ταυτόχρονα την προστασία των ιδεών και των παντός είδους δημοκρατικών εκφράσεών τους, το βάρος θα είναι μεγαλύτερο, έως και δυσβάστακτο για την Ελληνική Αστυνομία. Αυτή θα κληθεί και πάλι να παίξει τον απαρχαιωμένο ρόλο του μπαμπούλα, του βίαιου καταστολέα.

Συνεπώς, Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές, παράλληλα με την κατάργηση του προαναφερόμενου ασύλου εξετάσθε και τον επαναπροσδιορισμό και το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας και όσων την υπηρετούμε με αυταπάρνηση.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr