Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Αίτημα υπαλλήλων για δωρεάν φοίτηση στο ΕΑΠ

Αίτημα υπαλλήλων για δωρεάν φοίτηση στο ΕΑΠ

Η σκέψη να μπορούν να φοιτούν σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά  προγράμματα υπάλληλοι του ΥΕΘΑ, όπως και οι οικογένειες τους χωρίς την καταβολή διδάκτρων είναι εξαιρετική.

Η συνάντηση των μελών του «Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. Αχαΐας» με την διοίκηση του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, με σκοπό να καταθέσουν το αίτημα τους στο ΕΑΠ, μόνο θετικά μπορεί να ειδωθεί.


Συγχαρητήρια στην διοίκηση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ του νομού μας, που καταφέρνει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να διατηρεί μέσα του αναμμένη την φλόγα της δια βίου μάθησης.

Η ΝΟΔΕ Αχαΐας και ιδιαίτερα η διοίκηση του τομέα Παιδείας, προτρέπει το ΕΑΠ αλλά και την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να κάνει δεκτό το αίτημα των υπαλλήλων των ΥΕΘΑ/ΓΕΣ, ώστε να συμβάλλουν με αυτόν τον τρόπο στην προαγωγή του μορφωτικού επιπέδου των κρατικών μας υπαλλήλων, που θα έχει σαν συνέπεια την αναβάθμιση των παρεχόμενων εξ’ αυτών υπηρεσιών στους Έλληνες πολίτες.

Σύλλογος υπαλλήλων Υ.ΕΘ.Α./ Γ.Ε.Σ./ Ν. ΑΧΑΪΑΣ: Διευκρινήσεις για τη συνεργασία με το ΕΑΠ

Ο Σύλλογός μας, εξ αιτίας του σχετικού θορύβου που προκλήθηκε στα τοπικά μέσα, με αφορμή έγγραφό μας προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, όπου ζητούσαμε την εξέταση της δυνατότητας σύναψης συμφωνίας συνεργασίας του Υπουργείου μας με το ΕΑΠ, που θα έδινε στους υπαλλήλους και στα μέλη των οικογενειών τους τη δυνατότητα φοίτησης σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του ΕΑΠ, κατ’ εξαίρεση και χωρίς την καταβολή διδάκτρων, θα ήθελε να διευκρινίσει τα πιο κάτω θέματα, για αποφυγή δημιουργίας παρεξηγήσεων και παρανοήσεων:

Ο Σύλλογός μας ανέλαβε την πρωτοβουλία αυτή, βασιζόμενος στην ψήφιση του Ν.4369/2016, που στο άρθρο 42 προβλέπει τη δυνατότητα χρηματοδότησης των διδάκτρων προπτυχιακού προγράμματος σπουδών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) σε ποσοστό 50% από Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΥΠΕΣΔΑ) για υπαλλήλους του Δημοσίου.

Στη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία του ΕΑΠ στην Πάτρα την 14η Μαρτίου 2017, μεταξύ του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του Συλλόγου μας με τον Πρύτανη και τον Αντιπρύτανη του ΕΑΠ, συζητήθηκε το αίτημα που αναφέρεται στο πιο πάνω έγγραφό μας.

Κατά τη συζήτηση, που ακολούθησε, έγινε ξεκάθαρο ότι μόνο το Υπουργείο Άμυνας θα μπορούσε να βοηθήσει στην υλοποίηση του πιο πάνω αιτήματός μας, χορηγώντας πλήρη ή μερική υποτροφία προς τους υπαλλήλους του - πράγμα το οποίο άλλωστε ζητάμε από τον Υπουργό, στον οποίο και απευθύνουμε την επιστολή μας και όχι από την διοίκηση του ΕΑΠ.

Επειδή πιστεύουμε ότι κάθε προσπάθεια αναβάθμισης του μορφωτικού επιπέδου και των προσωπικών δεξιοτήτων – δυνατοτήτων του προσωπικού του υπουργείου Άμυνας είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τη αποδοτικότερη λειτουργία του υπηρεσιών του και προς όφελος της άμυνας της χώρας και επιπλέον η δυνατότητα σπουδών χωρίς την καταβολή διδάκτρων θα αυξήσει την ελκυστικότητα και αποδοχή του προγράμματος στους υπαλλήλους – δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης όλων από την εφαρμογή των διαδοχικών μνημονίων τα τελευταία οκτώ χρόνια - θεωρούμε ότι το αίτημά μας προς τον Υπουργό είναι απόλυτα δικαιολογημένο.

Τέλος, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογός μας, προφανώς και δεν επιθυμεί να βρεθεί σε αντιπαράθεση με τους 40.000 φοιτητές του ΕΑΠ, που καταβάλλουν με κόπο τα δίδακτρά τους, αλλά καθαρά για λόγους αρχής θα ήθελε να παρέχεται από την Πολιτεία η δυνατότητα δωρεάν σπουδών και για τους φοιτητές του ΕΑΠ, όπως ισχύει και με τους φοιτητές των υπολοίπων Ελληνικών Πανεπιστημίων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                              

Υ.ΕΘ.Α./ Γ.Ε.Σ./ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr