Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 ΠΜΣ Νομική Αθηνών: Εξειδικευμένο Δημόσιο Δίκαιο

ΠΜΣ Νομική Αθηνών: Εξειδικευμένο Δημόσιο Δίκαιο

Μεταπτυχιακά 2019: Ανακοίνωση προκήρυξης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εξειδικευμένο Δημόσιο Δίκαιο» για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. 

Η Συνέλεύση της Νομικής Σχολής στη συνεδρίαση της 15.5.2019 ενέκρινε την κάτωθι προκήρυξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπονδών «Εξειδικευμένο Δημόσιο Δίκαιο» για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. 


Τα Φοιτητικά Νέα σας παρουσιάζουν την προκήρυξη ακαδημαϊκού έτους 2019-2020:

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ»

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Οι Νομικές Σχολές των Πανεπιστημίων Αθηνών και Μπορντώ θα λειτουργήσουν πάλι, κατά το προσεχές ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, το κοινό ετήσιο Π.Μ.Σ. «Εξειδικευμένο Δημόσιο Δίκαιο», το οποίο έχει έμφαση στη διοικητική δικαιοσύνη. Οι μισές διδακτικές ώρες είναι στα ελληνικά και οι μισές στα γαλλικά. Οι φοιτητές συμμετέχουν στις λειτουργικές δαπάνες τον Π.Μ.Σ. με 1.500 ευρώ και προβλέπονται ορισμένες υποτροφίες, που χορηγούνται, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τους όρους που καθορίζονται στον Κανονισμό Λειτουργίας τον Κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών. Οπωσδήποτε, οι φοιτητές θα παραμείνουν επι τρεις τουλάχιστον εβδομάδες στο Μπορντώ για εντατική διδασκαλία και θα καλύψουν οι ίδιοι τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής στη Γαλλία.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεως έχούν οι πτυχιούχοι, καθώς και όσοι έχουν περατώσει τις σπουδές τους στην εξεταστική περίοδο τον εαρινού εξαμήνου (ακαδ. έτος 2018-2019). 

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος,

2. Βιογραφικό σημείωμα.

3. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών.

4. Δημοσιεύσεις σε περιοδικά, εάν υπάρχουν.

5. Αποδεικτικά επαγγελματικής ή ερευνητικής δραστηριότητας, εάν υπάρχουν.

6. Φωτοτυπία δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας. 

7. Πιστοποιητικό ή άλλο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει σαφώς ή άριστη γνώση της γαλλικής γλώσσας και ενδεχομένως ή γνώση μια τρίτης γλώσσας, εκτός της ελληνικής και της γαλλικής.

Στο βιογραφικό σημείωμα και στην αίτηση, να εξηγείται το ενδιαφέρον των υποψηφίων για το γνωστικό αντικείμενο τον Π.Μ.Σ. Οι τίτλοι σπονδών στην αλλοδαπή θα πρέπεί να έχουν αναγνωρισθεί από το ΔΟΑΤΑΠ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 34, παρ. 7 τον άρθρον 4485/2017. 

Η αίτηση και το βιογραφικό σημείωμα πρέπει να συνταχθούν και ελληνικά και γαλλικά. 

Οι φάκελοι υποψηφιοτήτων πρέπει να κατατεθούν, από την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019, στη Γραμματεία του Τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, οδός Ακαδημίας 45, ημιόροφος. 

Ενημερωτική συνάντηση Θα γίνει στο πανεπιστημιακό γραφείο της Καθηγήτριας κυρίας Π. Παπαγρηγοπούλου, κτήριο Νομικής Σχολής (πλάι στο αμφιθέατρο Σαριπόλων), Σόλωνος 57, 3ος όροφος, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 18.00. 

SOS: Ενημέρωση για όλα τα Μεταπτυχιακά: Την ενημερωτική σελίδα για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για κάθε νέα προκήρυξη Μεταπτυχιακού στην Ελλάδα (ΔΩΡΕΑΝ ή με Δίδακτρα), πατήστε ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ τα Μεταπτυχιακά της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr