Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Παρέμβαση φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενάντια στην επίθεση σε προσφυγόπουλα

Παρέμβαση φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενάντια στην επίθεση σε προσφυγόπουλα

Παρέμβαση με πανό και ανακοινώσεις ενάντια στην επίθεση σε προσφυγόπουλα στην Κόνιτσα, πραγματοποίησαν στον χώρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων φοιτητές της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» των Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστήμιου.

Παράλληλα, κάλεσαν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μηχανικών Η/Υ, Νηπιαγωγών και ΒΕΤ το Σάββατο 23 Μάρτη στην Κόνιτσα, με ραντεβού στις 10 π.μ. στη Νομαρχία.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Πανσπουδαστική ΚΣ» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

«Οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής Κ.Σ έκαναν το αυτονόητο που πρέπει να κάνουν οι αγωνιστές εκλεγμένοι εκπρόσωποι μπροστά σε τέτοια σοβαρά περιστατικά που αποδεικνύουν ότι οι φασίστες έχουν ‘’πάρει αέρα’’ και δε διστάζουν να προβαίνουν όλο και πιο συχνά σε τέτοιες αποκρουστικές ενέργειες. ‘’Αέρα’’ που τους τον έχει δώσει πρώτα από όλα η ανοχή της Κυβέρνησης που έφτασε στο σημείο να ρίχνει στα μαλακά τα στελέχη των ναζί με την αλλαγή του νομικού πλαισίου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Κράτησαν όμως όλοι οι εκπρόσωποι των φοιτητών αυτή την αυτονόητη στάση;  

  • Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανικών Η/Υ: Οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ ψήφισαν ΚΑΤΑ στο ψήφισμα που κατατέθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου γράφοντας μάλιστα ένα δικό τους ψήφισμα που σε δυο ολόκληρες σελίδες δεν αναφέρει πουθενά το περιστατικό, ενώ δε βρήκε χώρο για να πουν έστω μια λέξη για τη δράση της Χρυσής Αυγής!
  • Φοιτητικός Σύλλογος Παιδαγωγικού: Η πρόεδρος του συλλόγου (εκλεγμένη με τη ΔΑΠ) στο αίτημα των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική Κ.Σ να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο για το θέμα απάντησε κατά λέξη ‘’δεν προλαβαίνω γιατί κυνηγάω ψήφους για τις φοιτητικές εκλογές’’!!!
  • Φοιτητικός Σύλλογος Φυσικού: Ο εκλεγμένος με τη ΔΑΠ στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου αρνήθηκε να καταδικάσει το περιστατικό!
  • Υπόλοιποι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Παρακαλούμε τους αρμόδιους να βγάλουν AmberAlert μήπως και εντοπιστούν οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ!

Η στάση την οποία κρατάει σε ένα ακόμα περιστατικό φασιστικής επίθεσης η παράταξη της ΝΔ στις σχολές μας δεν πρέπει να προκαλεί καμιά έκπληξη, μιας και χρόνια τώρα έχει μια μεγάλη αγκαλιά στα ψηφοδέλτιά της για μια σειρά από φασιστοειδή που αναπαράγουν το ρατσιστικό δηλητήριο στις σχολές μας.

Κανένας φοιτητής να μην ανεχτεί ο σύλλογός του να αποτελεί ‘’πλυντήριο’’ που ξεπλένει φασιστικές επιθέσεις! Απομονώνουμε τους φασίστες και όσους τους στηρίζουν σε κάθε σχολή! Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η αλληλεγγύη μας, ο αγώνας μας ενάντια στους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας στα Βαλκάνια! 

Με τη συμμετοχή και τη ψήφο μας στις φοιτητικές εκλογές 2019 στις 10 Απρίλη ρίχνουμε μαύρο στους φασίστες και σε όσους τους κάνουν πλάτες μέσα στις σχολές! Μετατρέπουμε τους συλλόγους μας σε αποκούμπι για τις σύγχρονες ανάγκες μας! 

Όλοι και όλες συμμετέχουμε μαζικά στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μηχανικών Η/Υ, Νηπιαγωγών, ΒΕΤ  το Σάββατο 23/3 στην Κόνιτσα με ραντεβού στις 10.00 το πρωί στη Νομαρχία!

Υ.Γ. Πρόκληση για κάθε φοιτητή που αισθάνεται προοδευτικός και αντιφασίστας πρέπει να αποτελέσει η στάση εκπροσώπων της ΣΣΠ που στο σύλλογο των Νηπιαγωγών έφτασαν στο σημείο να ψηφίσουν ΚΑΤΑ στο ψήφισμα καταδίκης του περιστατικού και οργάνωσης αντιφασιστικού συλλαλητηρίου!»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr