Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Θλίψη για τον θάνατο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών

Θλίψη για τον θάνατο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών

Άλλη μια βαριά απώλεια βιώνει φέτος η ιατρική κοινότητα του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 67 ετών, ο καθηγητής Βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής και πρώην αντιπρύτανης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Έρευνας (2010-2014) του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρης Καλπαξής.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Γούμενος αναφέρει:

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


"Με μεγάλη λύπη σας πληροφορούμε για την απώλεια του Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής, Δημητρίου Καλπαξή. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τμήματος Ιατρικής εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, στο Μούλκι Κορινθίας και ώρα 2.00 μ.μ".

Ήταν παντρεμένος και είχε δύο κόρες.

Δημήτρης Καλπαξής

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΠΑΞΗΣ

Γεννήθηκε στο Μούλκι Κορινθίας το 1951. Σπούδασε στο Τμήμα Βιολογίας (1970-1974) και στο Τμήμα Χημείας (1975-1979) του Πανεπιστημίου Πατρών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιοχημεία στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και του απενεμήθη ο τίτλος του διδάκτορος της Σχολής το 1981.

Εργάσθηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης (1980-1982), ως Λέκτορας (1982-1986), ως Επίκουρος Καθηγητής (1986-1996), ως Αναπληρωτής Καθηγητής (1996-2003) και ως Καθηγητής (2003-σήμερα) στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Διετέλεσε Ακαδημαϊκός Επισκέπτης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νυρεμβέργης (1988, 1989) και Επισκέπτης-Ερευνητής στο Ινστιτούτο Max-Plank του Βερολίνου (2000). Έχει δώσει σειρά διαλέξεων σε Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα της Ευρώπης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών