Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Οι Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων της χώρας αντιδρούν!

Οι Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων της χώρας αντιδρούν!

Νέες αντιδράσεις, από την Ιατρική Πατρών αυτή τη φορά, μετά την ομοσπονδία των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ, προκαλεί η απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας με την οποία συγκροτούνται επταμελείς επιτροπές κρίσης για ένταξη σε βαθμίδα καθηγητών των διδασκόντων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ).

Η σχολή αποτελεί ΝΠΔΔ του υπουργείου Υγείας, και οι αντιδρώντες αναφέρουν ότι μετατρέπεται σε πανεπιστήμιο. Πληροφορίες της «Καθημερινής» αναφέρουν ότι ψηφίσματα θα εκδοθούν και από τις Ιατρικές Αθηνών, Θεσσαλίας και Θράκης.

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Η Ιατρική Πατρών αναφέρει ότι «είναι μοναδικό φαινόμενο για τα ακαδημαϊκά δεδομένα της χώρας, ότι βάσει του νόμου 4452/2017, οι διδάσκοντες και επιστημονικοί συνεργάτες της ΕΣΔΥ αποφασίζουν μόνοι τους, με μία απλή αίτηση, για ποιο γνωστικό αντικείμενο και βαθμίδα θα κριθούν, και μάλιστα με “κλειστή διαδικασία”, χωρίς δηλαδή οποιοσδήποτε άλλος επιστήμονας από την Ελλάδα ή το εξωτερικό να μπορεί να διεκδικεί τη θέση αυτή». Η Ιατρική Πατρών ζητεί από τα μέλη της να μη συμμετάσχουν σε εκλεκτορικά σώματα καθηγητών της ΕΣΔΥ και δηλώνει ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ανάλογη απόφαση έχει λάβει η ΠΟΣΔΕΠ, που έκανε λόγο για «ρουσφετολογικό θράσος» των δύο υπουργών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών