Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 ''Όχι στις διώξεις φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου''

Ανακοίνωση της ΕΝΑΚ, με την οποία, εκφράζει την άρνησή της στις διώξεις φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Εκφράζουμε την θέση και την εκτίμηση πως η ένταση των μεθόδων καταστολής και ποινικοποίησης της πολιτικής και συνδικαλιστικής δραστηριότητας, αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό στην συγκεκριμένη πολιτική και κοινωνική περίοδο. Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά και όλα μαζί συνθέτουν ένα γενικότερο σκηνικό αυταρχισμού που κυριαρχεί. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τις συνομιλίες του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Μπαλτάκου με τους ηγέτες της εγκληματικής ναζί - συμμορίας της "χρυσής αυγής" προσθέτουν πολλά στοιχεία στην αποτύπωση μιας πραγματικότητας που επιβεβαιώνει την "σχετικότητα" και την σκοπιμότητα πολλών και διαφόρων καταστάσεων.

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Σε κάθε περίπτωση, οι συστηματικές και μαζικές διώξεις φοιτητών για συνδικαλιστική, διεκδικητική η πολιτική δραστηριότητα, καθρεφτίζουν και επιβεβαιώνουν μια δεδομένη και άσχημη κοινωνική και πολιτική κατάσταση και προκαλούν τόσο την έντονη λαϊκή αντίθεση όσο και την λαϊκή μνήμη, καθώς αναβιώνουν μαύρες εποχές του παρελθόντος. Θέση του δημοκρατικού και αντιφασιστικού κινήματος είναι πως οι πολιτικές διαφορές τίθενται και "λύνονται" πολιτικά και στο πολιτικό επίπεδο. Οι άλλες "εκδοχές" ενισχύουν και επιτείνουν μια αρνητική, νοσηρή και αδιέξοδη κατάσταση που δεν αντέχει στον χρόνο και που αποδοκιμάζεται απο τον λαό. Η όξυνση, η πόλωση και η μανιώδης επίκληση των κάθε είδους "νέων νόμων και θεσμικών πλαισίων" εκθέτει και δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες. Θεωρούμε πως οι δικαστικές και άλλες διώξεις φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου, που κλιμακώθηκαν με ιδιαίτερη ένταση απο τον Φλεβάρη φέτος, πρέπει να ανακληθούν. Υπενθυμίζουμε τις μηνύσεις εναντίον 5 φοιτητών, όπως και τις πρόσφατες προσαγωγές φοιτητών απο το κέντρο της πόλης.

Η ΕΝΑΚ στηρίζει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σαν εκπαιδευτικό θεσμό, σαν σημαντική κατάκτηση για την δημόσια ανώτατη εκπαίδευση της χώρας και για τον λαό της περιοχής - και - αυτή η στήριξη μας είναι σταθερή και συστηματική. Ακριβώς σε αυτή τη βάση και για αυτό το λόγο στηρίζουμε αυτές τις φοιτητικές- εκπαιδευτικές και κοινωνικές διεκδικήσεις που προάγουν ένα αναβαθμισμένο - παραγωγικό - λαϊκό και δημοκρατικό Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ανοιχτό στο λαό και στο αγώνες για το καλύτερο. Ένα πανεπιστήμιο της κοινωνικής προσφοράς, του διαλόγου και όχι των στοχοποιήσεων και της καταστολής.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών