Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Καθηγητές του ΕΜΠ καταγγέλλουν ότι φοιτητές ασκούν ψυχολογική-σωματική βία στους πανεπιστημιακούς

Οι καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου καταγγέλλουν πως οι φοιτητές τους ασκούν ψυχολογική και σωματική βία.

Μάλιστα, υποστηρίζουν πως τους τελευταίους μήνες είναι αδύνατον η Σύγκλητος να συνεδριάσει αν στην σύσκεψη δεν παρευρίσκονται ορισμένοι φοιτητές και εξωθεσμικοί παράγοντες, οι οποίοι ασκούν ψυχολογική πίεση για τις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Όπως γράφει η εφημερίδα ''Τα Νέα'' άλλοι φοιτητές είναι πιο δραστικοί: «παρεμβαίνουν» με ωμή σωματική βία εναντίον όσων πανεπιστημιακών δεν τους είναι αρεστοί. Όπως λένε, είναι άλλο πράγμα να προσκαλείται κάποιος στη Σύγκλητο για κάποιο συγκεκριμένο θέμα και άλλο να παρακολουθείται συστηματικά.


Ο καθηγητής και μέλος του Συμβουλίου του ΕΜΠ, Κίμων Χατζημπίρος σε ανοιχτή του επιστολή σημειώνει: «Υψίστη υποχρέωση της πρυτανείας είναι να εξασφαλίζει ανοιχτό και λειτουργικό πανεπιστήμιο. Οφείλει να διασφαλίζει το σεβασμό στη νομιμότητα, να μην αδρανεί ενώπιον παρανομιών, όπως η σύννομη λειτουργία της Συγκλήτου και της Επιτροπής Διαχείρισης Ειδικού Λογαριασμού, όπως η ανοχή βίαιων πρακτικών στο Ίδρυμα π.χ. «περιφρούρηση», δηλαδή παρεμπόδιση καθηγητών, φοιτητών, ερευνητών ή υπαλλήλων να εργαστούν και «κατάληψη», δηλαδή κατοχή ακαδημαϊκών χώρων, από τους οποίους αποκλείονται οι διαφωνούντες».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr