Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Φοιτητές ΝΦΕΕΜΠ: Να πάρουν δωμάτιο στην Εστία όσοι φοιτητές το έχουν ανάγκη

Φοιτητές ΝΦΕΕΜΠ: Να πάρουν δωμάτιο στην Εστία όσοι φοιτητές το έχουν ανάγκη

Οι φοιτητές καταγγέλλουν την απαράδεκτη στάση της Διοίκησης, ζητούν την εκ νέου συνεδρίαση της εφορίας, παρουσία του Συλλόγου Οικοτρόφων για όσες αιτήσεις απορρίφθηκαν και απαιτούν να πάρουν δωμάτιο στην Εστία όσοι φοιτητές το έχουν ανάγκη.

Ο Σύλλογος Οικοτρόφων ΝΦΕΕΜΠ αναφορικά με την απόρριψη φοιτητών από τις εστίες και για την κινητοποίηση στην πρυτανεία στις 21/10:


«Στις 21/10/2022 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση του Συλλόγου μας στην πρυτανεία του ΕΜΠ σχετικά με την απόρριψη μιας σειράς αιτήσεων φοιτητών για δωμάτιο στην εστία. Από την διαδικασία της εφορία (για τον έλεγχο των αιτήσεων) ο Σύλλογός μας αποκλείστηκε παρά την εδώ και πολλά χρόνια κατάκτησή μας να είμαστε παρόντες. Την ίδια ώρα ανακοινώνουν την εκκένωση των παλιών εστιών χωρίς να δεσμεύονται για το ότι οι οικότροφοι δεν θα πεταχτούν στο δρόμο!

Εκεί απαιτήσαμε από τον αντιπρύτανη μέριμνας κ. Γκιντίδη την εκ νέου συνεδρίαση της εφορίας για τις αιτήσεις όσων φοιτητών απορρίφθηκαν, με την παρουσία του Συλλόγου καθώς και την επενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία για όσους φοιτητές εγκρίθηκε η αίτηση αλλά δεν υπάρχει ακόμα κενό δωμάτιο. Με την στάση της η διοίκηση ανέλαβε μεγάλες ευθύνες απέναντι στους φοιτητές, όπου τους στερεί το δικαίωμα στις σπουδές. 

Οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν απαράδεκτες! Ο αντιπρύτανης επικαλέστηκε τα προσωπικά δεδομένα των φοιτητών για την απουσία του Συλλόγου στην συνεδρίαση της εφορίας, ενώ τελείως ξεδιάντροπα "κρύφτηκε" πίσω από την διαδικασία των ενστάσεων όσον αφορά το δικαίωμα στην δωρεάν στέγαση όσων φοιτητών απορρίφθηκαν. Αλήθεια, κατά πόσο ένας πρωτοετής φοιτητής που δεν ξέρει για τον αγώνα του Συλλόγου διαχρονικά ώστε να πάρουν δωμάτιο όσοι το έχουν ανάγκη  θα βρει το θάρρος να κάνει ένσταση, να ξεπεράσει την γραφειοκρατία και να τα "βάλει" με τις πρυτανικές αρχές; Είναι τουλάχιστον υποκριτική η αναφορά στα προσωπικά δεδομένα των φοιτητών την τώρα που το ίδιο το ΕΜΠ τα διαρρέει σε φροντιστηριάρχες που στέλνουν διαφημιστικά στα μέιλ των φοιτητών. 

Ακόμα και για το αίτημα να μπουν οι φοιτητές που δεν χωράνε στην εστία σε δωμάτια ξενοδοχείων, αυτό που μας απάντησε ήταν γενικολογίες. Το "κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε με τους πόρους που έχουμε" είναι παραδοχή για τις τεράστιες ευθύνες που φέρνουν κράτος και ΕΜΠ για την παγίωση της υποχρηματοδότησης, τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές που διαχρονικά ο Σύλλογός μας αναδείκνυε. 

Τους το κάναμε ξεκάθαρο: αν η διοίκηση έχει διαλέξει στάση, θα πάρει την απάντηση που της αρμόζει. Είναι απαράδεκτο φοιτητές να παρατάνε τις σπουδές τους το 2022 επειδή δεν έχουν που να μείνουν! Επαναλαμβάνουμε: αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες! 

Συνεχίζουμε αποφασιστικά μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας:

  • Να ξανάσυνεδριάσει η εφορία για όλες τις αιτήσεις που απορρίφθηκαν, με την παρουσία του Συλλόγου
  • Άμεσα να επενοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία για όσους φοιτητές δεν χωράνε στην εστία
  • Δωμάτιο στην εστία για κάθε φοιτητή που το έχει ανάγκη. 

Την Τρίτη 25/10 στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Συλλόγου με τους φοιτητές που δεν πήραν δωμάτιο, για την οργάνωση του αγώνα για το δικαίωμα στην στέγαση στο κινηματογραφικό στέκι του Συλλόγου.

Καλούμε σε νέα κινητοποίηση στην Πρυτανεία την Πέμπτη στις 12:00»

Σύλλογος Οικοτρόφων ΝΦΕΕΜΠ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr