Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη του Κτηρίου Διοίκησης του ΕΜΠ

Σε κατάληψη του κτιρίου διοίκησης προχώρησαν φοιτητές του ΕΜΠ για να διαμαρτυρηθούν για τις επερχόμενες διαγραφές των «λιμναζόντων» φοιτητών.

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ι. Γκόλιας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

Χθες Δευτέρα 02/09, το πρωί ο Πρύτανης του ΕΜΠ εμποδίστηκε να εισέλθει στο γραφείο του στο Κτήριο Διοίκησης, με αποτέλεσμα να μη μπορέσει να ασκήσει τις διοικητικές του αρμοδιότητες, και παρά τις προσπάθειές του δεν έγινε δυνατή η επαναλειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών.


Όπως έχει με ιδιαίτερη έμφαση τονιστεί, η κατάσταση του ιδρύματος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη με σημαντικά ακαδημαϊκά και διοικητικά ζητήματα, τα οποία θέλουν άμεση αντιμετώπιση.

Με δεδομένο ότι η παρούσα Πρυτανεία προτίθεται να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει έτσι ώστε να μη στερήσει από κανέναν ενδιαφερόμενο φοιτητή να συνεχίσει τις σπουδές του, η παρούσα κατάληψη στερείται αντικειμένου και δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Με βάση τα παραπάνω ζητούμε να σταματήσει άμεσα η κατάληψη του Κτηρίου Διοίκησης για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι διοικητικές υπηρεσίες και να προγραμματιστεί η σύγκλιση των ακαδημαϊκών οργάνων, μεταξύ των οποίων και η Σύγκλητος, ώστε να αντιμετωπιστούν τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την Πολυτεχνειακή κοινότητα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr