Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 ΕΑΠ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις χορήγησης υποτροφιών για το εαρινό εξάμηνο 2019-2020

ΕΑΠ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις χορήγησης υποτροφιών για το εαρινό εξάμηνο 2019-2020

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Οι φοιτητές των Εξαμηνιαίων Πτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών ΔΙΤ και ΔΗΔ με έτος εισαγωγής από το 2018 έως και το 2019 καθώς και οι φοιτητές των Εξαμηνιαίων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών ΑΔΕ, ΔΙΣ, ΚΑΟ, ΣΔΣ, LRM, ΑΣΚ, ΔΓΡ, ΠΕΔ, ΑΓΓ, ΓΕΡ, ΔΕΑ, ΧΒΑ με έτος εισαγωγής από το 2017 έως και το 2019, μπορούν να υποβάλουν αίτηση χορήγησης υποτροφίας, για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://dev.eap.gr κάνοντας χρήση των κωδικών με τους οποίους εισέρχονται στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες/εφαρμογές, από σήμερα 08 Απριλίου 2020 έως τις 15 Μαΐου 2020 και ώρα 15:00 μ.μ. (Εξαιρούνται της συγκεκριμένης διαδικασίας οι φοιτητές των Κοινών Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών ΓΧΝ & ΒΝΠ καθώς και οι φοιτητές του ειδικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος ΠΔΕ).

Επίσης, oι φοιτητές του κοινού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών ΕΑΓ με εξαμηνιαίες θεματικές ενότητες μπορούν να υποβάλουν την αίτηση χορήγησης υποτροφίας για το Β’ εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://dev.eap.gr κάνοντας χρήση των κωδικών με τους οποίους εισέρχονται στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες/εφαρμογές, από σήμερα 08 Απριλίου2020 έως και τις 15 Μαΐου 2020 και ώρα 15:00:00 μ.μ.


Διευκρινίζεται ότι οι υποτροφίες στο κοινό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών ΕΑΓ θα χορηγηθούν σύμφωνα με την από 24/02/2020 ανακοίνωση του Πανεπιστημίου (δείτε εδώ).

Προσοχή: Ο Κανονισμός Χορήγησης Υποτροφιών διευκρινίζει ποιοι φοιτητές έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης χορήγησης υποτροφίας.

Επισημαίνεται ότι:

“…..Δικαίωμα υποβολής αίτησης χορήγησης υποτροφίας έχουν:

α) οι υποψήφιοι των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών έως και 6 έτη από το έτος εισαγωγής τους στο Ε.Α.Π.

β) οι υποψήφιοι των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών έως και 3 έτη από το έτος εισαγωγής τους στο Ε.Α.Π.

Διευκρινίζεται ότι η έγκριση υποτροφίας αφορά αποκλειστικά τους φοιτητές που παρακολουθούν μία ή περισσότερες Θ.Ε., ή εργαστηριακούς κύκλους, ή εκπονούν Διπλωματική εργασία κατά το ακαδημαϊκό έτος για το οποίο αιτούνται τη μερική ή ολική απαλλαγή από τη συμμετοχή στις δαπάνες σπουδών τους.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΕΑΠ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr