Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 ΕΛΜΕΠΑ: Αναβολή εξετάσεων με φυσική παρουσία στο Ηράκλειο

ΕΛΜΕΠΑ: Αναβολή εξετάσεων με φυσική παρουσία στο Ηράκλειο

Με βάση την πρόσφατη απόφαση της Πολιτικής Προστασίας για έκτακτα ειδικά περιοριστικά μέτρα στο Ηράκλειο, αναβάλλονται οι προγραμματισμένες για αύριο Τρίτη 1/9 και Τετάρτη 2/9 εξετάσεις με φυσική παρουσία στα ακαδημαϊκά τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο.

Νεότερες αποφάσεις που αφορούν στην επαναληπτική εξεταστική θα ανακοινωθούν αύριο από την Πρυτανεία.

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού τίθεται η Περιφερειακή Ενωση Ηρακλείου Κρήτης. 

Όπως τονίζεται από την Πολιτική Προστασία, αποφασίστηκαν τα κάτωθι μέτρα:

•    Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

•    Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

•    Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

•    Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Στο ίδιο καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων παραμένουν τα Χανιά, η Χαλκιδική, η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Ζάκυνθος και η Λέσβος.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες (από αύριο Τρίτη στις 6 το πρωί έως τις 15 Σεπτεμβρίου, ίδια ώρα).

Οι αποφάσεις ελήφθησαν μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα, όπως διαμορφώθηκαν και με τα χθεσινά αποτελέσματα σε ολόκληρη την Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών