Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατέκτησε το πρώτο βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Έρευνας και Καινοτομίας "EU TalentOn"

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατέκτησε το πρώτο βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Έρευνας και Καινοτομίας "EU TalentOn"

Μια σημαντική διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο επετεύχθη για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η ερευνητική ομάδα του έργου Soilfix κέρδισε το πρώτο βραβείο (8.000 ευρώ) στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Έρευνας και Καινοτομίας «EU TalentOn», που έγινε από 14 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022 στο Leiden της Ολλανδίας, κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας. Επικεφαλής της ομάδας του Soilfix είναι ο Υποψήφιος Διδάκτορας του Εργαστηρίου Γεωργίας και Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αλέξανδρος Ταταρίδας.

Η διεθνής ομάδα SoilFix, στην οποία συμμετείχε ο κ. Ταταρίδας, κέρδισε το πρώτο βραβείο στην αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Soil Deal for Europe», ενώ η ερευνητική πρόταση της ίδιας ομάδας, αναδείχτηκε η καλύτερη για όλο τον διαγωνισμό, κερδίζοντας το πρώτο EU TalentOn. Οι νικητές παρέλαβαν τα βραβεία τους από την κ. Άννα Παναγοπούλου, Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Έρευνας και Καινοτομίας στη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.

Το EU TalentOn είναι μια νέα εκδήλωση που δίνει τη δυνατότητα σε νέους ταλαντούχους ερευνητές να βρουν λύσεις για την επίλυση σημαντικών παγκοσμίων προβλημάτων. Οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων για να βρουν τις καλύτερες επιστημονικές λύσεις σε προβλήματα κοινωνικών προκλήσεων που συνδέονται με τις πέντε αποστολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίες είναι: η κλιματική αλλαγή, ο καρκίνος, ο ωκεανός, οι πόλεις και το έδαφος.

Στην παραπάνω εκδήλωση συμμετείχαν συνολικά 104 νέοι ερευνητές ηλικίας μεταξύ 21 και 35 ετών. Ο διαγωνισμός EU TalentOn θα πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια. Το 2024 η χώρα που θα φιλοξενήσει το δεύτερο διαγωνισμό, είναι η Πολωνία και συγκεκριμένα η πόλη Katowice, η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των επιστημών για εκείνο το έτος.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr


https://www.foititikanea.gr