Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Σε φοιτητές του ΟΠΑ το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2018»

Σε φοιτητές του ΟΠΑ το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2018»

Οι φοιτητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλης Γεωργόπουλος, Νικόλας Δουρελιάδης, Παναγιώτης Καζαντζής και Βαγγέλης Ποταμιάνος, στελέχη της «CargOps», είναι οι μεγάλοι νικητές του 4ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2018» που διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece με την ευγενική συμμετοχή της MetLife, την Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018.

Ο διαγωνισμός φιλοξενήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και το πρώτο βραβείο απένειμε ένας εξαιρετικά επιτυχημένος και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας ο κ. Γιώργος Γεράρδος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Πλαίσιο». 


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.

Η νικήτρια ομάδα «CargOps» δημιούργησε ένα «έξυπνο κοντέϊνερ», που μπορεί να ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη του εμπορεύματος αλλά και το μεταφορέα για τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας των μεταφερόμενων προϊόντων σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής μέχρι να φθάσει στον πελάτη αλλά και να εκπέμπει σήμα κινδύνου στην περίπτωση που υπάρξει παραβίαση ή παρέκκλιση από το προκαθορισμένο δρομολόγιο. 

«Πολλές χιλιάδες κοντέϊνερ χάνονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Νικόλας Δουρελιάδης, Τεχνολογικός Διευθυντής της φοιτητικής «εταιρείας» «CargOps» και τόνισε: «Μια εφαρμογή σαν τη δικιά μας που θα μπορεί να εξασφαλίζει την παρακολούθηση και την ασφαλή άφιξη των προϊόντων είναι κάτι που λείπει από την αγορά. Είμαστε ενθουσιασμένοι που καταφέραμε να πείσουμε ότι η ιδέα μας είναι καινοτόμα, με παγκόσμια προοπτική και να κερδίσουμε το 1ο βραβείο του Ελληνικού Διαγωνισμού του ΣΕΝ/Junior Achievement Greece. Θα βάλουμε τα δυνατά μας να διακριθούμε και στον Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Διαγωνισμό «Εnterprise Challenge 2018» του Junior Achievement Europe που θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα της Λετονίας στις 25-27 Ιουνίου 2018». 

«Μας εντυπωσίασε η εφαρμογή «CargOps» καθώς λύνει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα του παγκόσμιου εμπορίου με τη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας Internet of Things», δήλωσε η κα Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Επίτιμη Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece και επικεφαλής της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού «JA Start Up 2018». «Λειτουργεί με αισθητήρες και λήψη δεδομένων μέσω κινητού τηλεφώνου έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τον έλεγχο του εμπορεύματος και να μπορούν να παρέμβουν άμεσα σε περίπτωση προβλήματος. Η ομάδα έχει πολύ θετική ενέργεια και πάθος για την ιδέα της και για αυτό είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα διακριθεί και στην Ευρώπη». 

«Φέτος οι ιδέες ήταν πιο έξυπνες και πιο καινοτόμες από κάθε άλλη χρονιά», δήλωσε ο κ. Σταύρος Μιχαηλίδης, επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της MetLife. «Χαιρόμαστε πάρα πολύ στην MetLife που οι φοιτητές είναι ενεργοποιημένοι και αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τις μεγάλες ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται, όπως είναι αυτός ο διαγωνισμός «JA Start Up» με σημαντική Ευρωπαϊκή διάσταση. Το ΣΕΝ/JA Greece και η MetLife -μέσω του παγκόσμιου προγράμματος της εταιρείας, το «Life Changer»- γράφουν ιστορία στην Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια.  Μαζί έχουμε σχέδια να κάνουμε τη διαφορά για τη νέα γενιά στη χώρα μας». 

Το 2ο βραβείο του διαγωνισμού «JA Start Up», κέρδισε η ομάδα «Εvent-or» από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Οι φοιτητές Γιάννης Χαρχαντής, Χρυσάνθη Μπόντη, Δέσποινα Παναγιωτίδου, και Ευαγγελία Τσακούμη δημιούργησαν την «Εvent-or», μια καινοτόμα πλατφόρμα σχεδιασμού και συμβουλευτικής για την υλοποίηση εκδηλώσεων στην οποία  μεταξύ άλλων προτείνονται κατάλληλοι επαγγελματίες ή αναλαμβάνεται εξ ολοκλήρου η υλοποίηση της διοργάνωσης γρήγορα και με εγγύηση επιτυχίας. 

Το 3ο βραβείο του διαγωνισμού «JA Start Up» απονεμήθηκε στην ομάδα «R-Boost», του Συλλόγου Αποφοίτων του ΣΕΝ/JA Greece. Ο Νίκος Γκολιόπουλος και ο Κωνσταντίνος Γλύνης, φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, δημιούργησαν την «R-Boost» μια πρωτοποριακή υπηρεσία ανακύκλωσης που την περιγράφουν ως «Uber» για ανακυκλώσιμα απορρίμματα. Πρόκειται για μια εφαρμογή που οργανώνει την ανακύκλωση στην Ελλάδα με μια κατ΄ οίκον υπηρεσία παραλαβής των ανακυκλώσιμων και μεταφοράς τους στα κατάλληλα πιστοποιημένα εργοστάσια με ανταποδοτικά οφέλη. 

Στην 4η και 5η θέση διακρίθηκαν οι ομάδες «Giarduino» (ΟΠΑ) και «Techsplash.gr» (ΟΠΑ), αντίστοιχα.  Οι νικητές του πρώτου και του δεύτερου βραβείου κέρδισαν συμμετοχή απ’ ευθείας στο 2ο στάδιο του διαγωνισμού «i-bank» της Εθνικής Τράπεζας.  

Υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος «JA Start Up» για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ήταν οι κ. Γεώργιος Δουκίδης μαζί με τον κ. Σταύρο Λούνη και για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ο κ. Κωνσταντίνος Φούσκας. 

Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι: Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Επίτιμη Πρόεδρος ΣΕΝ/JA Greece, Aργύρης Τζικόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΝ/JA Greece & Aντιπρόεδρος Junior Achievement Europe, Σταύρος Μιχαηλίδης, Head of Communication & Marketing MetLife, Λεωνίδας Κανελλόπουλος, Διευθυντής Εκμετάλλευσης Κλάδου Τσιμέντου Ελλάδος ΑΕ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ και μέλος ΔΣ ΣΕΝ/JA Greece, Σπύρος Μαγιάτης  CTO & Co-founder της εταιρείας Workable και μέλος ΔΣ ΣΕΝ/JA Greece, Γεώργιος Καμέτας Επικεφαλής του Τομέα Business Banking στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Πελατών Λιανικής στην Εθνική Τράπεζα και Κωνσταντίνος Ζανετόπουλος, Senior Manager και επικεφαλής στον τομέα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Accenture Financial Services.

To διαγωνισμό παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ριζόπουλος. 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, σε όλες τις 11 φοιτητικές ομάδες που διαγωνίσθηκαν απονεμήθηκαν έπαινοι συμμετοχής από τα στελέχη του ΣΕΝ/JA Greece καθώς και το πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους startuppers και νέους επιχειρηματίες, το εγχειρίδιο  Toolkit των Start-Ups της Επιτροπής ΕΙΕ του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Το διαγωνισμό «JA Start Up» διοργάνωσαν ο Learning Director του ΣΕΝ/JA Greece Μάνος Παυλάκης και η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Eλένη Χελιώτη, υπό την εποπτεία του Γενικού Διευθυντή Αργύρη Τζικόπουλου.   

Το ΣΕΝ/JA Greece είναι μέλος του παγκόσμιου, μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Junior Achievement Worldwide, που εφαρμόζει εκπαιδευτικά προγράμματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας -από το Δημοτικό έως το Πανεπιστήμιο- σε 122 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr