Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Πολυτεχνείο Κρήτης: Πορεία διαμαρτυρίας από τους φοιτητές για την αύξηση εισιτηρίων του Αστικού ΚΤΕΛ

Πολυτεχνείο Κρήτης: Πορεία διαμαρτυρίας από τους φοιτητές για την αύξηση εισιτηρίων του Αστικού ΚΤΕΛ

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην αύξηση της τιμής της μηνιαίας κάρτας μετακίνησης με τα αστικά λεωφορεία από του φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης το απόγευμα της Παρασκευής. Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Όχι στους νόμους της Αγοράς, το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς», « οι φοιτητές δεν είναι συντεχνία παλεύουν για δημόσια και δωρεάν υγεία», «αγώνας για δημόσιες μεταφορές, έξω οι εταιρείες απ’ τις σχολές», «η ιστορία γράφετε με ανυπακοή, αγώνας, ρήξη, ανατροπή», «το υπουργείο κόβει τις χρηματοδοτήσεις, θέλουμε δουλειές και όχι επιχειρήσεις», «τα ΚΤΕΛ πλουτίζουν στις δικές μας πλάτες, μην τους ανεκτούμε δεν είμαστε πελάτες».

Είσαι φοιτητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης; Κάνε LIKE στο Ενημέρωση Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης για να είσαι πάντα ενημερωμένος!

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Μιλώντας στα «Χ.Ν.» ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης Νίκος Κοκκινάκης επισήμανε πως η κινητοποίηση έγινε καθώς «στην σύγκλητο του Πολυτεχνείου πάρθηκε η εξωφρενική απόφαση για αύξηση των καρτών του ΚΤΕΛ προς του φοιτητές από 13 ευρώ στα 18 για όσους έχουν σίτιση και στα 25 για τους υπόλοιπους. Τα τεράστια οικονομικά βάρη που έοχυμε να σηκώσουμε για να τελειώσουμε τις σπουδές μας μάλλον δεν φαίνονταν ήδη αρκετά στη διοίκηση του ιδρύματος που αποφάσισε να προσθέσει ακόμα ένα».

Οι φοιτητές κατηγόρησαν το υπουργείο και όλες τις κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα για την μεγάλη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στην τριτοβάθμια και όχι μόνο εκπαίδευση.

Πολυτεχνείο Κρήτης: Πορεία διαμαρτυρίας από τους φοιτητές για την αύξηση εισιτηρίων του Αστικού ΚΤΕΛ

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών