Διαμαρτύρονται, φοιτητές, Πολυτεχνείου, Κρήτης, αύξηση, τιμής, μηνιαίας. κάρτας Διαμαρτύρονται οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης για την αύξηση της τιμής της μηνιαίας κάρτας

Διαμαρτύρονται οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης για την αύξηση της τιμής της μηνιαίας κάρτας

«Στα κάγκελα» οι φοιτητές στα Χανιά για την αύξηση τιμής της μηνιαίας κάρτας του ΚΤΕΛ «Χειρόφρενο» σε αστικά λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια από το κέντρο της πόλης προς το Πολυτεχνείο αλλά και άλλους προορισμούς έβαλαν το πρωί για περίπου 2 ώρες φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Είσαι φοιτητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης; Κάνε LIKE στο Ενημέρωση Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης για να είσαι πάντα ενημερωμένος!

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Αιτία της διαμαρτυρίας τους ήταν η αύξηση της τιμής της μηνιαίας κάρτας εισιτηρίου για τα λεωφορεία της πόλης, από τα 15 ευρώ που ήταν πέρυσι, στα 25 ευρώ για όλους τους φοιτητές και στα 18 ευρώ για τους φοιτητές που έχουν το δικαίωμα σίτισης.

Το θέμα έχει απασχολήσει και την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου ενώ την Τρίτη θα υπάρξει συνάντηση εκπροσώπων των φοιτητών με την διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ Χανίων κατά την οποία θα εξεταστεί η κατάσταση που εχει διαμορφωθεί.

Ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ Γιάννης Καρτάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε ότι οι τιμή της μηνιαίας κάρτας στα Χανιά είναι σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας. «Σε πολλές πόλεις η τιμή της μηνιαίας κάρτας είναι από 40 έως 45 ευρώ», υποστήριξε τονίζοντας ότι, «ο νόμος μας δίνει το δικαίωμα να πράξουμε και εμείς το ίδιο. Ωστόσο, μας ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των φοιτητών». Σύμφωνα με τον ίδιο, το Αστικό ΚΤΕΛ, παρά το γεγονός ότι από την σύμβαση του έχει την υποχρέωση να εκτελεί καθημερινά 12 δρομολόγια προς την Πολυτεχνειούπολη εκτελεί 20 την ημέρα, ενώ η πυκνότητα των δρομολογίων προς την περιοχή Κουνουπιδιανά όπου βρίσκεται το Πολυτεχνείο πήγε από τα τριάντα σε είκοσι λεπτά ανά δρομολόγιο.

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών

https://www.foititikanea.gr