Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Υπό κατάληψη το Πολυτεχνείο Κρήτης

Υπό κατάληψη το Πολυτεχνείο Κρήτης

Πολυτεχνείο Κρήτης: Την κατάληψη του Πολυτεχνείου Κρήτης σήμερα, Πέμπτη, και αύριο, Παρασκευή, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών του Ιδρύματος.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος σημειώνει:


«Οι κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών έκαναν ξεκάθαρο ένα πράγμα: πως οι ζωές μας μετράνε! Είδαμε τις εικόνες από τις μεγαλειώδεις παλλαϊκές απεργιακές κινητοποιήσεις, καταλήψεις μαθητών, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι, φοιτητές που διαδήλωσαν σε όλη την χώρα! Πάνω από 100.000 κόσμου κατέκλισαν το κέντρο της Αθήνας, με την κεφαλή της πορείας να βρίσκει την ουρά! Πρόκειται για την μεγαλύτερη κινητοποίηση από το 2015 και μετά, με μαζικές διαδηλώσεις να πραγματοποιούνται σε πάνω από 70 πόλεις, και τον κόσμο να ξεπερνά τους 400.000. Όπως και στα Χανιά, η πλατεία Δημοτικής Αγοράς πλημύρισε από κόσμο 5.000ων. Ο φοιτητικός μας σύλλογος έδωσε το δικό του μήνυμα, κρεμώντας γιγαντόπανό στο φάρο με το μήνυμα «ΗΤΑΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ… ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑΝΕ!» που ακούστηκε από άκρη σε άκρη! Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν πρόκειται να ξεχαστεί!

Το έγκλημα στα Τέμπη κόστισε τη ζωή 57 ανθρώπων, με τους περισσότερους να αποτελούν φοιτητές που πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη λόγω σπουδών, ενώ ακόμα και τώρα κόσμος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία, και πολλοί αγνοούνται. Όσο και αν τα κυβερνητικά ΜΜΕ προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος, την στιγμή που δεν υπήρχαν στις γραμμές ούτε καν σηματοδότες, ο λαός δεν παραπλανάτε, οι εγκληματικές πολιτικές ευθύνες δεν μπορούν πια να κρυφτούν ! Την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ζητωκραύγαζε για το ξεπούλημα του ΟΣΕ, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που έχουν συμβάλει, στην περικοπή των εξόδων των σιδηροδρόμων, κατακερματίζοντας κάθε δικλείδα ασφαλείας που θα μπορούσε να έχει αποτρέψει το όσα έγιναν. Η υποβάθμιση των σιδηροδρόμων και η εσκεμμένη αμέλεια συντήρησης του, αδιαφορώντας για την εγκατάσταση δικλείδων ασφαλείας, οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr