Φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης μέλος της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας

Φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης μέλος της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας

Ο Παναγιώτης Μπελλώνιας, φοιτητής της Σχολής  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης συμμετέχει στην ελληνική αποστολή, η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας "European Cyber Security Challenge 2019" (ECSC), στις 9-11 Οκτωβρίου στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Την ομάδα προετοίμασε και συντόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Χρήστος Ξενάκης, υπεύθυνος οργάνωσης και συντονισμού της ελληνικής Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας (σ.σ Hellenic Cyber Security Team). 

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Ο διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας ECSC, αποτελεί πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA). Μέσω του ECSC, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, και της συμμετοχής των εθνικών ομάδων, επιδιώκεται ο εντοπισμός νέων ταλέντων στο χώρο της ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων, καθώς είναι κοινά αποδεκτό ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέχουν σε θέματα κυβερνοασφάλειας από το επίπεδο που επιθυμούν. Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό οι ομάδες καλούνται να 'σπάσουν' τα συστήματα των άλλων ομάδων ή να 'διορθώσουν' τα δικά τους ώστε να είναι ασφαλή και μη προσβάσιμα σε απειλές.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν 19 χώρες από όλη την Ευρώπη. Οι ομάδες καλούνται να λύσουν προβλήματα που αφορούν την ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων όπως π.χ. ασφάλεια ιστού, ασφάλεια κινητών τηλεφώνων, κρυπτογραφικά παζλ, αντίστροφη μηχανική, εγκληματολογία, κ.α.

H Ελληνική Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας

Ο Παναγιώτης Μπελλώνιας ως εκπρόσωπος και Πρόεδρος της ομάδας IEEE TUC SB σε εκδήλωση Καλωσορίσματος Πρωτοετών Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών

https://www.foititikanea.gr