Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 ΔΠΘ: Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Κομοτηνής "Στέφανος Παύλου"

Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Κομοτηνής "Στέφανος Παύλου"

Έφυγε από την ζωή ο δικηγόρος και καθηγητής του Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Στέφανος Παύλου σε ηλικία 60 ετών.

Την είδηση της απώλειάς του έκανε γνωστή η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων που σε σχετική ανάρτηση ανέφερε «Μόλις πληροφορηθήκαμε με συντριβή, τον απρόσμενο θάνατο του εκλεκτού συναδέλφου, καθηγητή Ποινικού Δικαίου της Νομικής, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και μέλους της Επιστημονικής επιτροπής της Ενωσης Στέφανου Παύλου. Να είναι ελαφρύ το χώμα Στέφανε».


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.

Ο Στέφανος Παύλου γεννήθηκε στην Καρδίτσα ενώ αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, στο οποίο ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις Ποινικές Επιστήμες. Από το 1986 ήταν μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ενώ υπηρετούσε στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης από το 1989 έως και σήμερα. Έχοντας πλούσιο συγγραφικό έργο, διετέλεσε μεταξύ άλλων μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας μέχρι από το 2007 μέχρι και τον Ιούνιο του 2009, μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Νόμου για την Νομιμοποίηση Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (2010), μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα [Επιτροπή Μανωλεδάκη] (2010 – 2012), μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας [Επιτροπή Μαργαρίτη] (2013 – 2014), μέλος της Επιτροπής Κωδικοποίησης του Σχεδίου ΠΚ [Επιτροπή Μαρκή] (2014), μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για τον Ποινικό Κώδικα (Επιτροπή Αργυρόπουλου, 2015 – 2019), ) που ολοκλήρωσε το έργο της και κατέληξε στην θέσπιση του Νέου ΠΚ (ν. 4619/2019) καθώς και της Αναθεωρητικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του ΠΚ (ν. 4637/2019), ενώ υπό την ιδιότητα του Καθηγητή Νομικής διετέλεσε και μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίας και Μισθοδικείου την περίοδο 2017 – 2018.

Σύλλογος Φοιτητών Νομικής ΔΠΘ

"Σύσσωμη η φοιτητική κοινότητα της νομικής ΔΠΘ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της προς  συγγενείς και οικείους για τον ξαφνικό θάνατο του μεγάλου ακαδημαϊκού και νομικού Στέφανου Παύλου, διευθυντή του τομέα ποινικού δικαίου. Το έργο του έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο στην πορεία της νομικής επιστήμης και σκέψης".

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ

Η Σύγκλητος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης συνήλθε σήμερα εκτάκτως, μετά την αναγγελία του θανάτου του Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Ιδρύματος και Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου, επιφανούς επιστήμονα και καταξιωμένου μέλους της πανεπιστημιακής κοινότητας

ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΛ. ΠΑΥΛΟΥ

Ο οποίος με έμφυτη ψυχική ευγένεια, ήθος και ακαδημαϊκή συνέπεια προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης 

ΨΗΦΙΖΕΙ

 • Να εκφραστούν θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος εκ μέρους της Συγκλήτου και ολόκληρης της πανεπιστημιακής κοινότητας.
 • Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Πανεπιστημίου μέχρι την ημέρα της κηδείας.
 • Να παραστούν μέλη της Συγκλήτου στην εξόδιο ακολουθία.
 • Να εκφωνηθεί ο επικήδειος από τον Νομικό Σύμβουλο του Ιδρύματος.
 • Να κατατεθεί στέφανος στη σωρό του εκλιπόντος.
 • Να αναρτηθεί το ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δ.Π.Θ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΜΕΑ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ

O Τομέας Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Διευθυντή του, Καθηγητή της Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ.                               

ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη του για την απώλεια του φίλου και συναδέλφου, διακεκριμένου επιστήμονα, που με το ακαδημαϊκό του ήθος, την άριστη επιστημονική του κατάρτιση και τις άοκνες προσπάθειές του προσέφερε τα μέγιστα στις ποινικές επιστήμες και συνέδραμε σημαντικότατα στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Τομέα μας.

O Τομέας Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών συνήλθε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση και 

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

 • Να εκφράσει ο Καθηγητής κ. Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης, ως αρχαιότερος Καθηγητής του Τομέα, εκ μέρους  των μελών του Τομέα τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του αείμνηστου Καθηγητή
 • Να εκφωνήσει ο ίδιος τον επικήδειο στην εξόδιο ακολουθία
 • Τα μέλη του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών να παραστούν στην κηδεία
 • Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκ μέρους του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών
 • Να δημοσιευτεί το παρόν Ψήφισμα.                                              

Από τον Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών                                       

Κομοτηνή, 26.07.2022

Νομικής Σχολής Κομοτηνής "Στέφανος Παύλου"

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΜΕΑ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Ο Τομέας Ποινικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 26.7.2022, μόλις πληροφορήθηκε το θλιβερό αιφνίδιο άγγελμα της εκδημίας του 

ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΥΛΟΥ,

Καθηγητή του Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, αγαπητού συναδέλφου επί σειράν ετών, που υπήρξε πρότυπο Πανεπιστημιακού Δασκάλου, γαλούχησε πολυάριθμους φοιτητές συνεισφέροντας με ευγένεια, ήθος και υπευθυνότητα στην προαγωγή του ποινικού δικαίου και στην εξύψωση του επιπέδου των νομικών σπουδών.

Ο Τομέας τιμώντας τη μνήμη του εκλιπόντος, απεφάσισε ομόφωνα:

1. Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος

2. Να εκπροσωπηθεί από μέλη του Τομέα στην εξόδιο ακολουθία 

3. Να δημοσιευθεί το παρόν Ψήφισμα στον Ιστότοπο του Τομέα & της Νομικής Σχολής.

Αθήνα, 26 Ιουλίου 2022

Ο Διευθυντής του Τομέα
Καθηγητής Χρίστος Χ. Μυλωνόπουλος

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr