Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Προτάσεις φοιτητών Κομοτηνής προς τα θεσμικά και συλλογικά όργανα των Τμημάτων του ΔΠΘ

Προτάσεις φοιτητών Κομοτηνής προς τα θεσμικά και συλλογικά όργανα των Τμημάτων του ΔΠΘ

"Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ανταποκρινόμενη άμεσα στις νέες συνθήκες που επέβαλε η πρωτοφανής υγειονομική κρίση, έχοντας ως στόχο την προσαρμογή του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας στα νέα δεδομένα που ανέκυψαν λόγω της αναστολής λειτουργίας των πανεπιστημίων και διατηρώντας την ουσιαστική επαφή με όσα προβληματίζουν καθημερινά τους φοιτητές, διαμόρφωσε μία δέσμη προτάσεων, τις οποίες θα προωθήσει στα αρμόδια θεσμικά και συλλογικά όργανα των τμημάτων της Κομοτηνής" αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα» ο Μίνωας Ράπτης, ειδικός γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής.

Οι προτάσεις των φοιτητών:


1. Να γίνει υποχρεωτική για όλα τα Τμήματα της Κομοτηνής, η ανάρτηση ενδεικτικού υλικού (σημειώσεις – διαφάνειες) στο e-class και τις λοιπές πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης, καθώς και η διενέργεια τηλεδιασκέψεων για το σύνολο των προσφερόμενων μαθημάτων.

2. Δημιουργία τμημάτων διδασκαλίας (κλιμάκια) για τα μαθήματα αυξημένου ενδιαφέροντος και παρακολούθησης, λόγω υπερσυμφόρησης του συστήματος.

3. Μαγνητοσκόπηση των τηλεδιασκέψεων με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας τηλεκπαίδευσης και ανάρτηση του μαγνητοσκοπημένου υλικού στο e-class, όπου υφίσταται η συναίνεση των διδασκόντων.

4. Hλεκτρονική εξέταση των μαθημάτων στα οποία αυτός ο τρόπος κρίνεται ακαδημαϊκά επαρκής από τους διδάσκοντες.

5. Δυνατότητα εργασιών και επιστημονικών ερευνών, είτε με χαρακτήρα απαλλακτικό, είτε με χαρακτήρα προσθετικό ως προς την βαθμολόγηση των μαθημάτων, σε όσα από αυτά κρίνεται ακαδημαϊκά επαρκές.

6. Πραγματοποίηση εμβόλιμων μαθημάτων την περίοδο των διακοπών του Πάσχα, προκειμένου να αναπληρωθούν τα μαθήματα που χάθηκαν το περασμένο διάστημα και σε κάθε περίπτωση, άμεση αναπλήρωση όσων διαλέξεων χάθηκαν πριν την έναρξη των τηλεδιασκέψεων, ακόμη και Σαββατοκύριακα.

7. Διενέργεια φροντιστηριακών μαθημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης, για μαθήματα αυξημένης δυσκολίας.

8. Επιτάχυνση της διαδικασίας κατ'οίκον διανομής των συγγραμάτων του εξαμήνου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των φοιτητών.

9. Άμεση παράταση για την κατάθεση δικαιολογητικών που σχετίζονται με στεγαστικό επίδομα, επίδομα ενοικίου, σίτιση, στέγαση, υποτροφίες ΙΚΥ κ.α.

10. Χορήγηση οικονομικού βοηθήματος, σε όσους φοιτητές πραγματοποιούν έμμισθη Πρακτική Άσκηση που διακόπηκε, καθώς και μείωση των απαραίτητων ωρών για την επιτυχή ολοκλήρωση της άσκησης.

11. Απόδοση απαραίτητων πιστοποιητικών (βεβαίωση σπουδών, περάτωση σπουδών, αναλυτική βαθμολογία κ.α.) σε ηλεκτρονική μορφή, υποχρεωτικά απ'όλα τα τμήματα και τις σχολές.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr