Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Εικόνες από την παρέμβαση των φοιτητών στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών - Τα Αιτήματα τους

Εικόνες από την παρέμβαση των φοιτητών στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών - Τα Αιτήματα των Φοιτητών

Σήμερα 5/10/17, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Προέδρων όλων των Τμημάτων στην Πρυτανεία, πριν την καθιερωμένη συνεδρίαση της Συγκλήτου, για τα θέματα που θα απασχολήσουν το Πανεπιστήμιο Πατρών τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, φοιτητές πραγματοποίησαν παρέμβαση εκφράζοντας τα προβλήματά τους.

Η ανακοίνωση που απέστειλε το ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr έχει ως εξής:


Τη Πέμπτη 5/10 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στη Σύγκλητο απο φοιτητικούς συλλόγους του Πανεπιστημίου για να κατατεθέσουν οι φοιτητές τα αιτήματα τους. Τα ζητήματα που ανοίχτηκαν ήταν:

  • H στέγαση των φοιτητών οπου 200 άτομα αυτή τη στιγμή μένουν έξω απο το Πανεπιστήμιο λόγο έλλειψης υποδομών 
  • Tο ζήτημα της μέριμνας και της μετακίνησης των φοιτητών  
  • Tο κόψιμο των ακαδημαικών συγγραμμάτων του τρέχοντος εξαμήνου
  • Ίσης ανοίχτηκε μια κουβέντα για τα αναλώσιμα σε κάθε σχολή οπως και το πρόβλημα των κτηρίων και αιθουσών.

Η απάντηση της Πρυτάνεως αλλα και της Συγκλήτου ήταν αναμενώμενη καθως πέρα απο την μεταφορή της ευθύνης τόσο στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ όσο και στο Υπουργείο, ο λόγος της μόνο σαν ευχή και ψεύτικες προσδοκίες ακούστηκε στα αυτιά μας.

Συγκεκριμένα ακούσαμε οτι πρέπει να μπεί αντιτυμο για τη σίτιση και για τη στέγαση και να πληρώνουν οι ίδιοι οι φοιτητές τα αναλώσιμα τους . Για τα συγγράμματα η απάντηση τους ήταν οτι στηρίζονται στον υπουργό που θα έρθουν σε συνάντηση το επόμενο διάστημα αφόνοντας ξεκάθαρα στον αέρα το ζήτημα και μη δίνοντας ξεκάθαρη απάντηση.

Απο τη Κινητοποίηση εξασφαλήστηκε για τους πρωτοετείς φοιτητές η πρόσβαση στη μετακίνηση με το μειωμένο εισητήριο με τη βεβαίωση σπουδών και στη σίτιση με το έντυπω του εκαθαριστικου.

Έχουμε πείρα για το πως θα αντιμετωπήσουμε τα σχέδια τους . Καμία εμπιστοσύνη στη Κυβέρνηση και τον Υπουργό που μόνο έξοδα φέρνει στις πλάτες των φοιτητών . Καμία επανάπαυση οτι θα λυθούν τα ζητήματα αυτά άμεσα . Καμία προσμονή οτι τα μέτρα της Κυβέρνησης θα είναι προς όφελος της δίκαιης ανάπτυξης που καυχιέται η Κυβέρνηση.

Όσον αφορά για τους προπυλακισμούς που αναφέρεται η ανακοίνωση της Πρυτανείας , πρόκειτε για γεγονότα που δεν ταιριάζουν στο οργανωμένο φοιτητικό κίνημα και στους συλλόγους.

Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας με κινητοπίηση στη Πρύτανη αύριο 14:00 για να πάρουμε περισσότερες απαντήσεις για τα ζητήματα της εστίας και των συγγραμμάτων .

Δεν το βάζουμε κάτω. Η ανάπτυξη τους είναι κόντρα στις ζωές μας.

Ένταση στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών για τα θέματα που απασχολούν τους φοιτητές

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr