Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Το Πανεπιστήμιο Πατρών για την παγκόσμια κατάταξη του Ιδρύματος

Το Πανεπιστήμιο Πατρών για την παγκόσμια κατάταξη του Ιδρύματος

Το σύστημα QS World Ranking/Top Universities ένας από τους πλέον έγκριτους, σε παγκόσμιο επίπεδο, παρόχους πληροφοριών για την ανώτατη εκπαίδευση, δημοσίευσε την κατάταξη των Πανεπιστημίων για το έτος 2017.

Τα τελευταία χρόνια τα αξιολογούμενα ελληνικά ΑΕΙ παρουσιάζουν πτωτικές τάσεις καθώς μειώνονται τα μέλη ΔΕΠ τη στιγμή που αυξάνεται ο αριθμός των φοιτητών και, κατά συνέπεια, επηρεάζεται αρνητικά η αναλογία διδασκόντων/φοιτητών, ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια της έρευνας.

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Παρ’ όλα αυτά, το Πανεπιστήμιο Πατρών, που βρίσκεται στη γενική κατάταξη των αξιολογούμενων ιδρυμάτων 701-750, συγκαταλέγεται στο 2,7% των καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο, ενώ στο κριτήριο της αναγνωρισιμότητας του επιστημονικού έργου (citations per faculty), με δείκτη 44,7 κατέχει την τρίτη θέση στη χώρα μας, και υπερέχει σαφώς του εθνικού μέσου όρου (38,7), αλλά και του παγκόσμιου (32,6).

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την υψηλή ποιότητα και τη διεθνή επίδραση του ερευνητικού έργου του Πανεπιστημίου Πατρών, που κατατάσσεται ερευνητικά και μεταξύ των 300 καλύτερων του κόσμου.

Δείτε ΕΔΩ τις νέες κατατάξεις των Ελληνικών Πανεπιστημίων

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών