Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Την ανώτατη βαθμολογία σε τρεις δείκτες για το Πανεπιστήμιο Πατρών σύμφωνα με το παγκόσμιο σύστημα κατάταξης U- MULTIRANK

Την ανώτατη βαθμολογία σε τρεις δείκτες για το Πανεπιστήμιο Πατρών σύμφωνα με το παγκόσμιο σύστημα κατάταξης U- MULTIRANK

Την Πέμπτη, 30/3/2017, δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα του U-MULTIRANK, του μεγαλύτερου, σε παγκόσμιο επίπεδο πολυδιάστατου συστήματος κατάταξης ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το U-Multirank δεν είναι αυτό καθεαυτό εργαλείο κατάταξης των Πανεπιστημίων καθώς, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους φορείς αξιολόγησης, δεν δημοσιεύει λίστες κατάταξης των Ιδρυμάτων που συμμετέχουν.


Σκοπός του είναι να βοηθήσει τους χρήστες να παράγουν εξατομικευμένους καταλόγους των Ιδρυμάτων, στους οποίους να παρουσιάζεται η απόδοσή τους σε έναν συνδυασμό δεικτών που καθορίζονται από τον ίδιο τον χρήστη.

Με τον τρόπο αυτόν το σύστημα U-Multirank μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύπλευρα, τόσο από τους τρίτους ενδιαφερόμενους όσο και από τα ίδια τα ιδρύματα, για να συγκρίνουν μια σειρά από παραμέτρους, που αυτά καθορίζουν ως σημαντικές, σύμφωνα με τη στρατηγική τους.

Το σύστημα συγκρίνει τις επιδόσεις των Ιδρυμάτων σε πέντε ευρείες διαστάσεις: Διδασκαλία και Μάθηση (Teaching and Learning), Έρευνα (Research), Μεταφορά Γνώσης (Knowledge Transfer), Διεθνή Προσανατολισμό (International Orientation) και Συνεισφορά στις Τοπικές Κοινωνίες (Regional Engagement) με αντίστοιχα υποπεδία, σε κλίμακα που ποικίλει από το «Α» (πολύ καλό) έως το «Ε» (αδύναμο).

Στη φετινή έκδοση, τη μεγαλύτερη από την έναρξη του U-MULTIRANK το 2014, συμμετείχαν 1.500 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εξετάστηκαν 10.700 Προγράμματα Σπουδών σε 99 χώρες.

Από το Πανεπιστήμιο Πατρών εξετάστηκαν ενδελεχώς έξι (6) Προγράμματα Σπουδών: Ηλεκτρολόγων Μηχ/κων & Τ/Υ, Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχ/κων, Οικονομικών Επιστημών, Πολιτικών Μηχανικών και Χημικών Μηχανικών.

Σε ιδρυματικό επίπεδο το Πανεπιστήμιό μας έλαβε την ανώτατη βαθμολογία «1» σε τρεις δείκτες: Πόρους από την έρευνα (“external research income”), ιδιωτικούς πόρους (“income from private sources”) και διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε συνεργασία με τη βιομηχανία (“industry co-patents”), και κατατάσσεται μεταξύ των κυρίαρχων Ιδρυμάτων της χώρας μας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr