Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Φοιτητές καταγγέλλουν καθυστερήσεις στον Προαστιακό της Πάτρας και ανάρμοστη συμπεριφορά

Φοιτητές καταγγέλλουν καθυστερήσεις στον Προαστιακό της Πάτρας και ανάρμοστη συμπεριφορά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών την προσεχή Πέμπτη στις 11 το πρωί στον σταθμό του ΟΣΕ στην Αγίου Νικολάου επιβάτες του προαστιακού.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους «τα τελευταία περιστατικά της Δευτέρας 24/10 (παραμονή φοιτητών στον Καστελόκαμπο για 1 ώρα λόγω αναχώρησης τρένου, μη επιβίβαση φοιτητών στην στάση του Παιδαγωγικού, απαράδεκτη συμπεριφορά οδηγού λεωφορείου, εξύβριση από τον Σταθμάρχη όταν έγιναν τηλεφωνικές διαμαρτυρίες)»


Σκοπός τους είναι «να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας ως πελάτες του Ο.Σ.Ε. (ύπαρξη περισσότερων λεωφορείων για την μεταφορά μας από και προς το Πανεπιστήμιο, στοιχειώδης τήρηση του κανονισμού για μη επιβίβαση υπερβολικού αριθμού επιβατών, αλλά εξυπηρέτησή τους από περισσότερα λεωφορεία, καλύτερη συμπεριφορά στους επιβάτες κ.λπ.).Ας μαζευτούμε μήπως αλλάξει αυτή η κατάσταση που μη καταγγέλλοντάς την συνεχώς διαιωνίζεται».

Η φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών Σπετσέρη Κατερίνα καταγγέλλει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr τα εξής:

Επαναλαμβανόμενο περιστατικό ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ.

Περιμένοντας στις 19:00 στην στάση του Παιδαγωγικού για το λεωφορείο που είναι συμβεβλημένο ως ανταπόκριση για τον Προαστιακό, εκτυλίχθηκε το εξής απείρου κάλλους περιστατικό:

Αφότου ήρθε ΜΟΝΟ ΕΝΑ λεωφορείο και - προφανώς - γέμισε σε ασφυκτικό σημείο - δεν χωρούσε άλλους και μείναμε εκτός.

Μόλις, λοιπόν, διαμαρτυρηθήκαμε στον οδηγό ρωτώντας τον τι θα γίνει μ' εμάς και προτρέποντάς τον να πάρει τηλέφωνο να έρθει άλλο λεωφορείο να μας πάρει, άρχισε να ορύεται και μας είπε πως δεν είναι δική του δουλειά και να βρούμε μόνοι μας την άκρη.

Μπροστά στην αδιαφορία και την αγένειά του αυτή, πήρε το θάρρος μια συμφοιτήτρια (Ν.Κ.) και έκατσε στην μέση του δρόμου κλείνοντας το δρόμο στο λεωφορείο με σκοπό να τον κάνει να κάνει κάτι σχετικα.

Παρόλα αυτά, αυτός συνέχισε να ορύεται και δεν δίστασε να βάλει μπροστά σε στάδιο να κοντέψει πραγματικά να χτυπήσει την κοπέλα και απλά σηκώθηκε και έφυγε.

-Να σημειωθεί στο σημείο αυτό, ότι τα εισητήρια στο μαγαζί του Παιδαγωγικού είχαν τελειώσει και το εκδοτήριο στην Πρυτανεία κλείνει στις 18:00 οπότε η μόνη λύση για να κατεβούμε στο κέντρο ήταν να πληρώσουμε 2€ το επιβαρυμένο- 

Τηλέφωνήσαμε, λοιπόν, στον Ο.Σ.Ε. όπου μας έδωσαν το τηλέφωνο του Σταθμάρχη ως υπεύθυνου (2610 693102).

Μόλις, λοιπόν πήραμε τηλέφωνο τον Σταθμάρχη, εκείνος στις διαμαρτυρίες μας δεν δίστασε (συγγνώμη για την έκφραση) να μας πει: "Άντε γ@μήσου" και μας έκλεισε κατάμουτρα το τηλέφωνο.

Και ρωτάω τώρα εγώ:

Πρώτον, είναι αντιμετώπιση αυτή του οδηγού του λεωφορείου απέναντι στους πελάτες του Ο.Σ.Ε. που φοιτητές ή μη έχουν πληρώσει για την κάρτα;

Και δεύτερον, είναι συμπεροφορά αυτή για υπάλληλο του Ο.Σ.Ε ;;;

Περισσότερες Καταγγελίες Φοιτητών μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr