Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών (2 Ιουλίου 2016)

Τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών (2 Ιουλίου 2016)

ERASMUS+ / ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την ΕΜ / ΙΚΥ, η ιδρυματική πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών στο νέο πρόγραμμα Erasmus+ «Διεθνής Κινητικότητα φοιτητών και προσωπικού Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης από και προς τις τρίτες χώρες/εταίρους», ακαδημαϊκού έτος 2016-17, σημείωσε για μια ακόμα φορά επιτυχία, καθώς περιλαμβάνει εξήντα (60) θέσεις κινητικότητας (μελών ΔΕΠ και φοιτητών) και έτυχε συνολικής επιχορήγησης 170.200,00 €. Οι συνεργασίες του Ιδρύματός μας μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος εκτείνονται πλέον σε 25 χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο εκτός Ευρώπης, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η φετινή υποβολή διακρίνεται για δυο ποιοτικά χαρακτηριστικά: Το πρώτο είναι ότι ξεκίνησε η συνεργασία μας με χώρες με αυξημένη ανταγωνιστικότητα, όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, όπου το Πανεπιστήμιό μας πήρε επτά (7) θέσεις από τις 30 συνολικά που προσφέρονταν στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή σε εθνικό επίπεδο, για όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, διαμορφώνοντας πλέον ένα υψηλό πλαίσιο ερευνητικής και ακαδημαϊκής κινητικότητας. Το δεύτερο που θα πρέπει να τονιστεί είναι ότι οι «ροές» των μετακινήσεων έχουν ισορροπήσει πλήρως, καθιστώντας τις διεθνείς συνεργασίες μας, μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, περισσότερο ισότιμες και αποτελεσματικές. Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα του Πανεπιστημίου Πατρών, έχουν αναρτηθεί στη διεύθυνση: http://www.upatras.gr/el/node/6138


Λαμβάνοντας υπόψη τις 406 διαϊδρυματικές συμφωνίες που έχουμε υπογράψει, επιπρόσθετα, με Πανεπιστήμια σε 30 ευρωπαϊκές χώρες της Ευρώπης μέσω της «Κλασικής Κινητικότητας», θεωρούμε ότι η δυναμική συμμετοχή του Πανεπιστημίου μας στο Προγράμματος Erasmus+ διευρύνει καθοριστικά τους ορίζοντές του και ενισχύει την αναγνωρισιμότητα, το έργο και τις συνεργασίες στο σύνολο των γνωστικών αντικειμένων. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα σε διδάσκοντες και φοιτητές να μετάσχουν σε μια αυθεντική urbi et orbi διεθνοποίηση στα πεδία της πανεπιστημιακής μάθησης και έρευνας, ενισχύοντας παράλληλα τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και ενδυναμώνοντας τις προοπτικές επιμόρφωσης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την «Επιτροπή Erasmus+» και τα μέλη ΔΕΠ του Ιδρύματός μας που συμμετείχαν στην υποβολή της ιδρυματική πρότασης, καθώς και το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει για την εφαρμογή της νέας αυτής πρόκλησης!

ΕΚΛΟΓΗ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ

Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 28 Ιουνίου 2016, με υποψηφίους τους Καθηγητές του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία κ.κ. Βασίλειο Κόμη και Παντελή Κυπριανό, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών για την τετραετία 2016-2020 αναδείχτηκε ο καθηγητής Β. Κόμης. Τον συγχαίρουμε και ευχόμαστε αγαστή συνεργασία και καλή επιτυχία στο έργο του!

ΕΚΛΟΓΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΛΚΕ

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στις Κοσμητείες του Πανεπιστήμιου για την ανάδειξη εκπροσώπων των Σχολών στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (Επιτροπή Ερευνών) του Πανεπιστημίου την τριετία 2016-2019, με τα εξής αποτελέσματα:

Ευχόμαστε στους εκπροσώπους καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο τους!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η συμμετοχή μελών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου μας στο συνέδριο «CiCea/Jean Monnet», που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στη Μαδρίτη, υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχημένη και ο καθηγητής Henry Maitles, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού “Children’s Identity and Citizenship” (CiCea), απέστειλε επιστολή στην Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών, για να εκφράσει, εντυπωσιασμένος, τον θαυμασμό του για το ακαδημαϊκό επίπεδο των μεταπτυχιακών φοιτητών και των υποψηφίων διδακτόρων που συμμετείχαν: Μαρία-Θεοδώρα Γιαννοπούλου, Αντωνία Κατριμπούζα, Βασιλική-Ελένη Σεχελοπούλου, Χριστίνα Σιαβίκη και Σπυριδούλα Τάτση, καθώς και για τα μέλη ΔΕΠ Ιουλία Σπινθουράκη και Γεώργιο Νικολάου, ενώ άριστα σχολιάζονται οι εργασίες και τα posters όλων των συμμετεχόντων του Πανεπιστημίου μας. Από πλευράς μας, συγχαίρουμε και εμείς τους καθηγητές του ΠΤΔΕ και τη δωδεκαμελή ομάδα των μεταπτυχιακών φοιτητών από το ΠΜΣ του Τμήματος που συμμετείχε στο συνέδριο!

35ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο μακροχρόνιος θεσμός του Συμποσίου Ποίησης συνεχίζεται και φέτος την καθιερωμένη του ημερομηνία, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, 2-3/7/2016 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο. Η θεματική του 35ου Συμποσίου Ποίησης είναι αφιερωμένη στον Τάσο Λειβαδίτη, ενώ στην πρωινή συνεδρίαση της Κυριακής, 3 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και ιδρυτικό μέλος του Συμποσίου Ποίησης, Σωκράτη Λ. Σκαρτσή. Αναλυτικά: http://wwww.poetrysymposium.gr.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΚΕΔΜΟΠ

Τη νέα ναυτική αποστολή 2016 με καγιάκ διοργανώνει το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή», υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και της Ελληνικής Περιφέρειας της ΑΗΕΡΑ. Με εκκίνηση την Κυριακή 3 Ιουλίου, στις 10 το πρωί από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών, οι αθλητές Άγγελος Χριστοφίδης και Αποστόλης Κάτσινος θα πραγματοποιήσουν τον διάπλου Πάτρα – Κύθηρα με καγιάκ, συνολικής απόστασης 270 ναυτικών μιλίων. Το ναυτικό εγχείρημα αποτελεί μέρος της εκστρατείας ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Πατρών για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, με κύριο σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενίσχυση της ελληνικής δεξαμενής εθελοντών δοτών. http://www.xarisezoi.gr/

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ

Πυρασφάλεια

Το επόμενο διάστημα, ιδιαίτερα επικίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιών, έχουμε εξασφαλίσει φύλακες—παρατηρητές οι οποίοι, από τη δεξαμενή της Πανεπιστημιούπολης, παρατηρούν με κιάλια τον περιβάλλοντα χώρο. Σε κάθε περίπτωση, αν υποπέσει στην αντίληψή μας και η παραμικρή ένδειξη πυρκαγιάς, ειδοποιούμε την Πυροσβεστική στο 199 ή τους φύλακες στα τηλ.: 6978188881 και 6978188882.

Επίσης, στην ιστοσελίδα https://www.upatras.gr/el/node/6128 έχουν αναρτηθεί διάγραμμα ενεργειών και σαφείς οδηγίες, για την περίπτωση που εκδηλωθεί πυρκαγιά στην Πανεπιστημιούπολη.

Τηλέφωνα ανάγκης / επιφυλακής

Τέλος, σας υπενθυμίζουμε τα τηλέφωνα για ώρες ανάγκης στην κοινότητά μας:

•    Κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες μπορείτε να δηλώνετε τις βλάβες των εγκαταστάσεων και των δικτύων στο τηλέφωνο 2610996666

•    Κατά τις μη εργάσιμες ημέρες και ώρες μπορείτε να δηλώνετε βλάβες των εγκαταστάσεων και των δικτύων στην ομάδα επιφυλακής ή και στο τηλέφωνο 2610996666 (το οποίο θα εκτρέπεται στην ομάδα επιφυλακής )

•    Παρατηρητές /πυρασφάλεια 6981-483022 και 6970-124623

•    Ο αριθμός κλήσης της ομάδας επιφυλακής είναι 6978188888

Με αυτό, το 39ο Δελτίο Τύπου, ολοκληρώθηκε η τακτική ενημέρωση της κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17. Για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο δεν θα υπάρξουν περαιτέρω Δελτία Τύπου, εκτός αν προκύψει ανάγκη για έκτακτη ενημέρωση.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr