Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών (25 Ιουνίου 2016)

Τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών (25 Ιουνίου 2016)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ»

Το πρόγραμμα «Κ. Καραθεοδωρή» αποτελεί πλέον θεσμό για το Πανεπιστήμιό μας, μέσω του οποίου αναδεικνύεται η επί σειρά ετών ερευνητική πολιτική και δράση του στην υποστήριξη της βασικής έρευνας. Όπως έδειξε και η πρόσφατα ολοκληρωθείσα εξωτερική αξιολόγηση του προγράμματος, αλλά και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων των έργων «Κ. Καραθεοδωρή 2010», οι ωφελούμενοί του, μέλη ΔΕΠ και ερευνητές, αξιοποίησαν στον μέγιστο δυνατό βαθμό την ευκαιρία που τους δόθηκε, μέσω της χρηματοδότησης της έρευνάς τους, να δημιουργήσουν αποδοτικές συνεργασίες στο εθνικό και διεθνές περιβάλλον, οι οποίες προσθέτουν αξία όχι μόνο στους ίδιους, αλλά και στο Πανεπιστήμιό μας εν γένει. Πρόσφατα ανακοινώθηκαν από την Επιτροπή Ερευνών οι 16 προτάσεις του προγράμματος «Κ. Καραθεοδωρή 2015» που προκρίθηκαν για χρηματοδότηση από το σύνολο των Σχολών της Πανεπιστημίου μας. Κατά γενική ομολογία, και οι 50 προτάσεις που υποβλήθηκαν διακρίθηκαν για την ποιότητά τους, σε όλα τα κριτήρια της πρόσκλησης, ενώ οι κριτές εξήραν τη διαδικασία αξιολόγησης στο σύνολό της αλλά και την ερευνητική πολιτική και δράση του Πανεπιστημίου Πατρών στην υποστήριξη της βασικής έρευνας.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ORACLE (ORACLE ACADEMY)

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, μετά τη σύναψη σχετικής συμφωνίας με την Oracle, διαθέτει στα μέλη του, χωρίς κόστος, μια σειρά λογισμικών, που απευθύνονται κυρίως σε κατασκευαστές λογισμικού για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Στη διεύθυνση http://www.upnet.gr/software/oracle-academy/ (link is external) υπάρχουν οδηγίες πρόσβασης και χρήσης, για την αξιοποίηση των διαθέσιμων προϊόντων.

35ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ

Ο μακροχρόνιος θεσμός του Συμποσίου Ποίησης θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο την καθιερωμένη του ημερομηνία, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, 2-3/7/2016 και  είναι αφιερωμένο στον Τάσο Λειβαδίτη. Στην πρωινή συνεδρίαση της Κυριακής, 3 Ιουλίου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 35 χρόνων διεξαγωγής του Συμποσίου, θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και ιδρυτικό μέλος του Συμποσίου Ποίησης, Σωκράτη Λ. Σκαρτσή, κατά τη διάρκεια της οποίας 11 εισηγητές θα παρουσιάσουν την προσωπικότητα και το έργο του. Παράλληλα, εκδίδεται από τις «Εκδόσεις του Πανεπιστημίου Πατρών» Ανθολόγιο ποίησης, πεζών, δοκιμίων και μεταφράσεων, με αναλυτική εργογραφία και ενδεικτική βιβλιογραφία του Σ.Λ. Σκαρτσή, στο οποίο θα περιληφθούν και οι εισηγήσεις της τιμητικής εκδήλωσης. Το πλήρες πρόγραμμα της τιμητικής εκδήλωσης και του 35ου Συμποσίου Ποίησης έχει αναρτηθεί στο: http://wwww.poetrysymposium.gr.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ Ρ/Σ «UP FM»

Η πολιτιστική ομάδα του Ραδιοφωνικού Σταθμού του Πανεπιστημίου μας UP FM, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να δικτυώσει το πανεπιστημιακό ραδιόφωνο εντός και εκτός Ευρώπης, συνεχίζει σε συστηματικό επίπεδο τις ενέργειές της. Πρόσφατα, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός του Πανεπιστημίου μας συμμετείχε στη συνάντηση των Ιταλικών πανεπιστημιακών σταθμών που πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη και εξασφάλισε τη συμμετοχή της Ελλάδας στον 24ωρο Παγκόσμιο Μαραθώνιο Πανεπιστημιακών Ραδιοφώνων (4 Νοεμβρίου) καθώς και την εκπροσώπηση της χώρας μας στην πρώτη συνάντηση πανεπιστημιακών ραδιοφώνων, που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο του Λάχτι της Φινλανδίας (Οκτώβριος 2016). Παράλληλα, και με πρωτοβουλία του Ρ/Σ του Πανεπιστημίου μας, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Πανεπιστημιακού Ραδιοφώνου, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ έγινε για πρώτη φορά ανταλλαγή μουσικού προγράμματος μεταξύ πανεπιστημιακών σταθμών της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ελλάδας, στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Μέρας Μουσικής (21 Ιουνίου).

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο UP FM εκπέμπει διαδικτυακά (http://upfm.upatras.gr/) αλλά και στα ερτζιανά (συχνότητα 90.4MHz).

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Το Σαββατοκύριακο, 25–26 Ιουνίου 2016, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών στη δεξαμενή νερού του Πανεπιστημίου θα υπάρξουν διακοπές στην υδροδότηση και θα σας παρακαλούσαμε για λελογισμένη χρήση του νερού κατά το χρονικό αυτό διάστημα. Επίσης, όπως μας ενημέρωσε η Δ.Ε.Η., την Κυριακή το πρωί, ενδέχεται να υπάρξει διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, διάρκειας περίπου μίας ώρας, στον υποσταθμό Α1.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ

Πυρασφάλεια

Το επόμενο διάστημα, ιδιαίτερα επικίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιών, έχουμε εξασφαλίσει φύλακες - παρατηρητές οι οποίοι, από τη δεξαμενή της Πανεπιστημιούπολης, παρατηρούν με κιάλια τον περιβάλλοντα χώρο. Σε κάθε περίπτωση, αν υποπέσει στην αντίληψή μας και η παραμικρή ένδειξη πυρκαγιάς, ειδοποιούμε την Πυροσβεστική στο 199 ή τους φύλακες στα τηλ.: 6978188881 και 6978188882.

Επίσης, στην ιστοσελίδα https://www.upatras.gr/el/node/6128 έχουν αναρτηθεί διάγραμμα ενεργειών και σαφείς οδηγίες, για την περίπτωση που εκδηλωθεί πυρκαγιά στην Πανεπιστημιούπολη.

Εθελοντικές Ομάδες

Όπως κάθε χρόνο τον μήνα Αύγουστο, το Πανεπιστήμιο οργανώνει εθελοντικές ομάδες φύλαξης / πυρασφάλειας, που περιπολούν στην Πανεπιστημιούπολη τις βραδινές ώρες (22.00 – 2.00 π.μ.). Όσα μέλη της κοινότητας επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά στις «βραδινές διαδρομές», παρακαλούνται να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους μέχρι τις 15/07/2016 στα τηλέφωνα: 2610-996605 & 2610-997993 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (link sends e-mail).

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr