Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών (19 Ιουνίου 2016)

Τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών (19 Ιουνίου 2016)

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ

Η Πρυτανεία, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.

«Συγχαίρουμε τις / τους διοικητικούς υπαλλήλους που εξελέγησαν στις εκλογές της 16ης Ιουνίου. Ευχόμαστε αγαστή συνεργασία, υγεία και καλή δύναμη, πάντα προς όφελος του κοινού μας οράματος, που δεν είναι άλλο από την ενδυνάμωση του ελληνικού δημοσίου Πανεπιστημίου. Η Πρύτανις, Β. Κυριαζοπούλου.»

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει συνέδριο με θέμα: «Προσβασιμότητα στην μάθηση (ή Προσβάσιμη μάθηση?) των Φοιτητών με Αναπηρίες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση “Inclusive education in Higher Education”» στις 23-24 Σεπτεμβρίου 2016. Στο συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του European Agency for Special Needs and Inclusive Education και ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Ο στόχος του συνεδρίου είναι να εξετάσει το ευρωπαϊκό / διεθνές πλαίσιο και τις βασικές αρχές της συνεκπαίδευσης (inclusive education) και να παρουσιάσει παραδείγματα καλής πρακτικής στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο - πώς να διευκολύνουμε την πρόσβαση και φοίτηση φοιτητών με ειδικές ανάγκες  (ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες/αναπηρίες) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το προκαταρκτικό πρόγραμμα του συνεδρίου έχει αναρτηθεί στο: http://www.upatras.gr/el/node/6112.

ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (MoU)

Το Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) μεταξύ ομοταγών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής ή της ημεδαπής, ή/και Ερευνητικών Κέντρων, εκφράζει τη βούληση των φορέων να αναπτύξουν ακαδημαϊκή συνεργασία με σκοπό το αμοιβαίο όφελος, και στοχεύει στην από κοινού προώθηση της εκπαιδευτικής, επιστημονικής, ερευνητικής και διοικητικής συνεργασίας των Ιδρυμάτων, στο πλαίσιο της παρεχόμενης από αυτά εκπαίδευσης. Το Πανεπιστήμιό μας δημιούργησε, για πρώτη φορά, έναν «Οδικό Χάρτη έγκρισης και υπογραφής Μνημονίων / Συμφωνιών Συνεργασίας (MoUs / Cooperation Agreements)». Στον δικτυακό τόπο: http://www.upatras.gr/el/mou έχουν αναρτηθεί, για την πληρέστερη ενημέρωση και χρήση των μελών της κοινότητας, αναλυτικές οδηγίες, τα απαραίτητα έντυπα αλλά και σχέδια Μνημονίων Συνεργασίας στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ

Είσαι Φοιτητής στο Πανεπιστημίου Πατρών; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών, με την ευκαιρία υπογραφής Συμφώνου Συνεργασίας με το ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, διοργάνωσε μια μικρή τελετή την Τετάρτη, 15/6/2016, στο υπαίθριο θεατράκι έξω από την Αίθουσα Χορωδίας. Η τελετή, με συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα, είχε στόχο να σηματοδοτήσει μια νέα περίοδο στην πολύχρονη σχέση των δύο ιδρυμάτων. Η επιστημονική περιοχή της Χημικής Μηχανικής αποτελεί την πρώτη σε δραστηριότητα και αναγνώριση ερευνητική περιοχή στην Ελλάδα. Μέγιστη συμβολή σε αυτό έχει η Πάτρα, ως κέντρο αριστείας με διεθνή ακτινοβολία. Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών, από το οποίο προέρχεται το ΙΕΧΜΗ, προσβλέπει στην ενίσχυση των δεσμών με το Ινστιτούτο, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και ανάδειξη της έρευνας και της εκπαίδευσης στην περιοχή της Χημικής Μηχανικής, μέσῳ της συνέργειας που προκύπτει. Την τελετή χαιρέτισε η Πρύτανις του Πανεπισητμίου, μίλησαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Χ.Μ., καθ. Δ. Ματαράς, και ο Διευθυντής ΙΤΕ/ΕΧΜΗ κ. Β. Μπουργανός, ενώ παρευρέθησαν μέλη ΔΕΠ, ερευνητές, προσωπικό μεταπτυχιακοί φοιτητές, αλλά και φίλοι του Τμήματος και του Ινστιτούτου.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Το Πανεπιστήμιο, για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση της κοινότητας, απευθύνθηκε σε ξενοδοχεία των Πατρών, των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να λάβει ειδικές τιμές φιλοξενίας για τα μέλη του. Οι τιμές αυτές αφορούν μέλη ΔΕΠ, διοικητικούς υπαλλήλους και προσκεκλημένους του Ιδρύματος, που χρειάζονται μεμονωμένες διανυκτερεύσεις για υπηρεσιακούς λόγους στις αντίστοιχες πόλεις. Δεν αφορούν σε ομαδικές επισκέψεις και διοργανώσεις (λ.χ. συνέδρια). Στον δικτυακό τόπο http://www.upatras.gr/el/node/6111 έχει αναρτηθεί ο πλήρης κατάλογος των ξενοδοχείων, με τις προσφερόμενες τιμές, τις περιόδους χρήσης, κ.ά.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

Οι εισαχθέντες στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου μας το ακαδημαϊκό έτος 1986-1987 διοργανώνουν, στις 26-28 Αυγούστου 2016, στον χώρο του Πανεπιστημίου, συνάντησή αποφοίτων με τον τίτλο «MegaReunion Φυσικών Πάτρας 1986».  Η ομάδα δημιουργήθηκε με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και έχουν ήδη εντοπιστεί όλοι σχεδόν οι εισαχθέντες το 1986-87. Η ομάδα ήδη έχει κάνει αισθητή την παρουσία της, συμμετέχοντας στις δενδροφυτεύσεις που πραγματοποιήθηκαν τη φετινή χρονιά (28/2 και 6/03/2016) στην Πανεπιστημιούπολη, στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης Green Campus. Το τριήμερο πρόγραμμα της συνάντησης του Αυγούστου περιλαμβάνει επιστημονικές αλλά και πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ενώ στα άμεσα σχέδιά τους είναι και η ίδρυση συλλόγου αποφοίτων του Τμήματος Φυσικής.

Περισσότερα:https://www.facebook.com/groups/126492173505 (link is external)

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Οι εκδηλώσεις «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ 2016» συνεχίζονται!

Το κινηματογραφικό τμήμα των Π.Ο.Φ.Π.Π. (Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών), κάθε Σάββατο στις 9:30 το βράδυ, συνεχίζει τις θερινές προβολές στα σκαλάκια της Αγίου Νικολάου με θέμα «road movies». Αύριο, Σάββατο, 18 Ιουνίου, θα προβληθεί η ταινία «Paris,Texas» του Wim Wenders (1984). Επίσης, η Κινηματογραφική Ομάδα της Φοιτητικής Εστίας όλο το τριήμερο 17-19 Ιουνίου θα προβάλει ταινίες στον χώρο της, κάθε βράδυ ώρα 9.00 μ.μ. Το πρόγραμμα των προβολών στη Φοιτητική Εστία: http://www.provoles.net/ (link is external)

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ…

Τόσο το θέρος, τόσα τα πουλιά, και σε μέγα βάθος

Η πάντων και πασών Ελληνίς η θάλασσα.

Οδυσσέας Ελύτης, «Εκ του πλησίον» (1998)

Διαβάστε ακόμη:

Περισσότερα νέα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πατρών στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr