'Ο Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής είχε φτάσει μέχρι τον προπηλακισμό παριστάμενων και απειλές ότι δε θα πάρουν ποτέ πτυχίο οι φοιτητές''

Τις προηγούμενες μέρες, γίναμε μάρτυρες μιας ενορχηστρωμένης επίθεσης με στόχο το φοιτητικό κίνημα και την κινητοποίησή του υπέρ των εργαζομένων του Ιδρύματος και κατά των μέτρων που οδηγούν στην εφαρμογή των νόμων 4009/4076. Αυτή τη φορά, κάποιοι, γνωστοί για το ρόλο και τις προθέσεις τους, ξεπέρασαν κάθε όριο, καταθέτοντας μήνυση «κατά αγνώστων» φοιτητών.

Η πρόφαση; Ο σύλλογος φοιτητών του Τμήματος Φυσικής είχε πάρει απόφαση να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις φοιτητών, διοικητικών υπαλλήλων και καθαριστριών με τη μη διεξαγωγή μαθημάτων και εργαστηρίων την Πέμπτη, 19/6. Όταν η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε στον Πρόεδρο του Τμήματος Φυσικής από εκπροσώπους του φοιτητικού συλλόγου, εκείνος ξεκίνησε αμφισβητώντας τη νομιμοποίηση των συλλογικών οργάνων των φοιτητών, για να φτάσει μέχρι τον προπηλακισμό παριστάμενων και τις απειλές ότι δε θα πάρουν ποτέ πτυχίο.

Υπάρχουν κάποιοι που είναι γνωστοί. Από την εποχή της μεγάλης απεργίας μας, ξεχώριζαν ανάμεσα σ’ εκείνους που τοποθετούνταν απέναντι στον αγώνα μας για την υπεράσπιση της δουλειάς μας και της αξιοπρέπειάς μας. Σήμερα, οι ίδιοι παράγοντες ξαναβγαίνουν στο προσκήνιο, προκαλούν εντάσεις και κατασκευάζουν ιστορίες που τα ΜΜΕ λατρεύουν, για να τις αξιοποιήσουν δημιουργώντας μια εικόνα «ανομίας» στα Πανεπιστήμια, για να επιβάλουν τον αυταρχισμό και την ανελευθερία μέσα σ’ αυτά.

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους «άγνωστους φοιτητές», που κατηγορούν γνωστοί για το ρόλο τους παράγοντες του Ιδρύματος.

Αυτούς, τους «άγνωστους φοιτητές» είδαμε δίπλα μας στους αγώνες μας κατά της διαθεσιμότητας, των νέων οργανισμών και των νόμων 4009/2011 και 4076/2012. Τους είδαμε δίπλα μας, στις περιφρουρήσεις, στις καταλήψεις και στις πορείες, όταν κάποια γνωστά στελέχη του Ιδρύματος προωθούσαν τα σχέδια της κυβέρνησης, τα οποία συνεχίζουν να προωθούν και σήμερα.

Είναι σαφές, πως στόχος κάποιων, μέσα από μια επίδειξη δύναμης από τη «Νέα Τάξη Πραγμάτων» που ξεκινά να παίρνει σάρκα και οστά στο ΕΚΠΑ, στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και γενικά στο Δημόσιο, είναι η φίμωση οποιασδήποτε αντίστασης σε μέτρα που στόχο έχουν εμάς και τη ζωή μας.

Δηλώνουμε ότι δε θα επιτρέψουμε να μετατρέψουν το Ίδρυμα σε ένα απέραντο νεκροταφείο, στο οποίο θα θάβουν χορεύοντας τα δικαιώματά μας, φοιτητών κι εργαζομένων.

Δηλώνουμε πως συμπαραστεκόμαστε στους «ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ»!

Όταν αυτοί δέχονται επίθεση, είναι σαν να τη δεχόμαστε εμείς. Όπως, όταν εμείς δεχόμαστε επίθεση εκείνοι αντιδρούν σαν να τη δέχονται οι ίδιοι.

Ορισμένοι παράγοντες της Διοίκησης του ΕΚΠΑ δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει αλληλεγγύη στο μέτωπο του αγώνα. Έχουν την ψευδαίσθηση ότι, αν απομονώσουν και χτυπήσουν κάποιον από μας, οι υπόλοιποι θα τους κάνουμε τη χάρη να μείνουμε αμέτοχοι.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΟΥΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Η Γ. Γραμματέας

Ζαχαρίας Τριγάζης

Μαρλέν Λογοθέτη

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών

https://www.foititikanea.gr