Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Κινητοποιήσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών

Την  Δευτέρα, 7/7/2014, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων-Διαθέσιμων-Απολυμένων και φοιτητών του ΕΚΠΑ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Στις 3/7, εργαζόμενοι από την Ιατρική Σχολή και από άλλες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, πραγματοποιήσαμε ανοιχτή συνέλευση, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο και ειδικότερα στην Ιατρική. Μετά την κατάργηση των φυλάκων, τις απολύσεις των καθαριστριών, τη μετατροπή των συμβασιούχων σε «ελεύθερους επαγγελματίες» και βεβαίως, το μέτρο της διαθεσιμότητας το Πανεπιστήμιο τελεί υπό διάλυση.

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Απέναντι σε αυτή την καθολική επίθεση στους όρους και τις συνθήκες της ζωής και της εργασίας μας η ανοιχτή συνέλευση της Ιατρικής αποφάσισε ομόφωνα ότι:

1) H Ιατρική Σχολή από 7/7 έως 11/7 κλείνει καθολικά, από 7:00πμ έως 10:00πμ, χωρίς προσωπικό ασφαλείας.

2) Η κεντρική γραμματεία της Ιατρικής Σχολής θα δέχεται κοινό μόνο δύο μέρες την εβδομάδα, Δευτέρα και Παρασκευή. Οι δε ώρες υποδοχής κοινού μειώνονται κατά μία ώρα και πλέον θα λειτουργεί 11:00πμ με 13:00μμ.

3) Παράλληλα καλούμε τους συναδέλφους από άλλες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, να επιδιώξουν αντίστοιχες συνελεύσεις και να συζητήσουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης ανάλογων δράσεων.

Οι παραπάνω δράσεις αποτελούν προειδοποίηση κλιμάκωσης των αγώνων μας ενάντια στις απολύσεις-διαθεσιμότητα και την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ-ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών