Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, Δημοτικού Συμβουλίου, Πανεπιστημιακά Τμήματα Αγρινίου Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα Αγρινίου

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα Αγρινίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, το οποίο συνεδρίασε την Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016, εξέδωσε, μετά και τις σχετικές διεργασίες της διαπαραταξιακής επιτροπής, το παρακάτω ψήφισμα, σχετικά με τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών (Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών- (ΔΠΠΝΤ), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων – (ΔΕΑΠΤ), Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων – (ΔΠΦΠ) τα οποία από την ίδρυσή τους εδρεύουν στο Αγρίνιο:

1) Εκφράζει την πλήρη αντίθεση του σε οποιαδήποτε σκέψη για μεταφορά των ανωτέρω τριών Πανεπιστημιακών Τμημάτων από το Αγρίνιο όπου λειτουργούν & εδρεύουν σήμερα, στην πόλη της Πάτρας.


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.

Την σελίδα ενημέρωσης των Φοιτητών των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ

2) Καλεί τον Υπουργό Παιδείας , Πολιτισμού & θρησκευμάτων όπως δηλώσει δημόσια την μη μεταφορά των Τμημάτων στην Πάτρα και την παραμονή τους στο Αγρίνιο.

3) Καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού & Θρησκευμάτων όπως εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της απέναντι στους φοιτητές, με συγκεκριμένες ενέργειες για  την διασφάλιση των πόρων που απαιτούνται, προκειμένου να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη & βιώσιμη λειτουργία των τμημάτων  την ισχυροποίηση των τίτλων σπουδών των φοιτητών, την πληρέστερη κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων και την καλύτερη θέση τους στην αγορά εργασίας  την αποτροπή του φαινομένου της φυγής των μελών ΔΕΠ που έχει σαν αποτέλεσμα να γίνεται προβληματικό το εκπαιδευτικό έργο πολλών τμημάτων και σχολών και σε αρκετές περιπτώσεις να μην μπορεί να υλοποιηθεί η διδασκαλία ολόκληρων μαθημάτων των προγραμμάτων σπουδών.

4) Καλεί την Κυβέρνηση να εξετάσει ώστε να λάβει χώρα η επανασύσταση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ) που καταργήθηκε με το σχέδιο «Αθηνά».

5) Να υπάρξει άμεση συνεργασία & δρομολόγηση δράσης του Δήμου Αγρινίου με το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να αξιοποιηθούν χώροι (παλαιό νοσοκομείο) για σύσταση των αναγκαίων υποδομών που θα εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή παραμονή & διαβίωση των φοιτητών (στέγαση , σίτιση, βιβλιοθήκη κ.λ.π.).

6) Να προωθηθεί άμεσα και να θεσμοθετηθεί το ρυμοτομικό σχέδιο στην παραχωρηθείσα έκταση των 178 στρ. στο παλαιό αεροδρόμιο, προκειμένου να υλοποιηθούν οι μόνιμες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου.

7) Το Δημοτικό Συμβούλιο αναγνωρίζει ότι το Πανεπιστήμιο ως φορέας παραγωγής, διακίνησης και εφαρμογής της επιστημονικής γνώσης είναι εγγυητής της κοινωνικής προόδου ενάντια σε αναχρονισμούς, γεγονός που τα καθιστά θύλακα δημιουργικής ανανέωσης στο εσωτερικό των τοπικών κοινωνιών.

8) Το Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύεται να συμβάλλει:

  • Στη διασύνδεση των Τμημάτων με την τοπική κοινωνία για την ανάδειξη προβλημάτων και την προώθηση καινοτόμων αναλύσεων, την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και τη στήριξη των παραγωγικών κοινωνικών ομάδων της περιοχής μας.
  • Στην υλοποίηση δράσεων, πρωτοβουλιών και τη δημιουργία δομών παραγωγής γνώσης, σχεδιασμού παρεμβάσεων της εφαρμογής της, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά, τις ιδιαιτερότητες του τόπου μας και τις επιλογές της τοπικής κοινωνίας.
  • Στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων εύρυθμης λειτουργίας των Τμημάτων.
  • Στη δημιουργία Φοιτητικής Εστίας». II) Δηλώνει αλληλέγγυο στα αιτήματα των Φοιτητών για δωρεάν στέγαση, δωρεάν σίτιση και απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων, για την ικανοποίηση των οποίων θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.

Περισσότερα νέα που αφορούν τα Πανεπιστημιακά Τμήματα Αγρινίου μπορείτε να δείτε εδώ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr


https://www.foititikanea.gr