Ενημέρωση, φοιτητικής κοινότητας, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ΦΩΤΟ, upatras Ενημέρωση φοιτητικής κοινότητας για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΦΩΤΟ)

Ενημέρωση φοιτητικής κοινότητας για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (15/2), η δράση ενημέρωσης των φοιτητών που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η δράση στο χώρο της πανεπιστημιούπολης έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού (13η Φεβρουαρίου) και κατά τη διάρκειά της, πραγματοποιήθηκε δωρεάν εξέταση των φοιτητών με «checkpoint» εντός της Κινητής Μονάδας Υγείας. Εκατοντάδες φοιτητές ενημερώθηκαν, ενώ διατέθηκε έντυπο υλικό, προφυλακτικά και εξετάστηκαν 47 άτομα.


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.

Στην ενημερωτική εκδήλωση συμμετείχε ιατρός – παθολόγος, εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ενώ παραβρέθηκαν η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.

«Η εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού είχε ως στόχο την ενημέρωση των φοιτητών για την προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και την HIV λοίμωξη.» επισήμανε σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αντώνης Χαροκόπος.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Περισσότερα νέα για το Πανεπιστήμιο Πατρών στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr


https://www.foititikanea.gr