Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

Ρομπότ κατασκευασμένα από τα μυαλά και τα χέρια φοιτητών - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ Ρομπότ κατασκευασμένα από τα μυαλά και τα χέρια φοιτητών - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Η Λέσχη Ρομποτικής είναι μια ομάδα από φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, που στοχεύει στην πρακτική ενασχόληση των νέων επιστημόνων με τεχνολογίες αιχμής, όπως είναι η ρομποτική, ο αυτόματος έλεγχος, η τρισδιάστατη εκτύπωση, κτλ.

Η πρωτοβουλία αυτή των υποψηφίων διδακτόρων της ομάδας Ρομποτικής, του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Νίκου Ασπράγκαθου, εντυπωσίασε τους χιλιάδες επισκέπτες της Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras Innovation Quest (PatrasIQ) 2015», που διεξήχθη από την περασμένη Παρασκευή έως και την Κυριακή, στο στάδιο «Δ. Τόφαλος» στην Πάτρα.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Λέσχης Ρομποτικής, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να θαυμάσουν, τα αποτελέσματα της επιστημονική εργασίας των νέων επιστημόνων, που αφορούν κυρίως την κατασκευή αυτοκινούμενων ρομπότ και ρομποτικών βραχιόνων.

 

Τα ρομπότ σχεδιάζονται και κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στο εργαστήριο της Λέσχης, συνδυάζοντας κλασικές μηχανουργικές κατεργασίες με τρισδιάστατες εκτυπώσεις.

Τα μέλη της Λέσχης συμμετέχουν σε διεθνής διαγωνισμούς ρομποτικής, παρουσιάζοντας το έργο τους, όπως είναι ρομπότ για αυτόνομη πλοήγηση σε διαγράμμιση, ρομπότ για επίλυση λαβυρίνθου και ρομπότ για εντοπισμό και απόσβεση μικρών εστιών φωτιάς.

Την περίοδο αυτή είναι υπό κατασκευή ένα ερευνητικό ερπυστριοφόρο ρομπότ για έρευνα και διάσωση σε αστικό περιβάλλον. Το ρομπότ θα μπορεί να πλοηγείται αυτόνομα σε ανώμαλα εδάφη και να εντοπίζει θύματα, βοηθώντας το έργο των σωστικών συνεργείων.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr