Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Πέντε φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών έφεραν την «πρόσβαση» στα άτομα ΑμεΑ

Έφτιαξαν ένα ηλεκτρονικό χάρτη που δίνει το έναυσμα στα άτομα με Ειδικές Ανάγκες και Αναπηρίες να βρουν έξω από τα σπίτια τους.

Πέντε φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών κατάφεραν να συνδυάσουν την γνώση και την τεχνολογία μέσα από την αγάπη και την προσφορά για τον συνάνθρωπο.

Μιλάμε ασφαλώς για τους δημιουργούς της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Prosvasis που έχει έναν χάρτη ζωής για τα άτομα ΑμεΑ, έναν χάρτη που τους δίνει το έναυσμα για να βγουν έξω από τα σπίτι τους και να ζήσουν όπως όλοι μας, έχοντας δικαίωμα στην διασκέδαση και στην ψυχαγωγία.


Το Prosvasis είναι ένας ηλεκτρονικός χάρτης που ενημερώνει για το ποιοι χώροι στην Ελλάδα διαθέτουν υποδομές για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο την ζωή τους. Πρόκειται για μια ηλεκτρονική πυξίδα, η οποία δείχνει το πού και το πώς, από τα θέατρα, τα μουσεία και τους κινηματογράφους, έως τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, τις παραλίες και τις καφετέριες που διαθέτουν υποδομές για ΑμεΑ.

Φτιάχτηκε από πέντε ταλαντούχους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών: Η Έφη Δασκαλοπούλου, ο Βασίλης Καπογιαννόπουλος και η Έλενα Καζία από το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, ο Κώστας Μπέλλας και ο Νίκος Φαζάκης από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τ/Υ. Οι φοιτητές αυτοί σχεδίασαν το πρώτο online σύστημα υποστήριξης ΑμεΑ και ατόμων που χρήζουν ιατρικής αποθεραπείας μετά από κάποιο ατύχημα, συγκεντρώνοντας όλες τις χρήσιμες υπηρεσίες και πληροφορίες χαρτογραφημένες σε μία κοινή πλατφόρμα.

Η αρχή έγινε το 2013, στο πλαίσιο ενός διεθνούς φοιτητικού διαγωνισμού επιχειρηματικότητας και καινοτομίας και στο μεταξύ τα μέλη της Prosvasis έχουν πάρει τέσσερα διεθνή βραβεία."Συγχαίρουμε τους φοιτητές μας για τις γνώσεις και την επιτυχία τους, αλλά κυρίως για την ευαισθησία του «project ανθρωπιάς» που οραματίστηκαν και υλοποίησαν" αναφέρει το σχετικό δελτίου Τύπου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πέντε φοιτητές από την Πάτρα έφεραν την «πρόσβαση» στα άτομα ΑμεΑ
Πέντε φοιτητές από την Πάτρα έφεραν την «πρόσβαση» στα άτομα ΑμεΑ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr